DTP'li Türk: Tepkiler tamamen demokratik

Güncelleme Tarihi:

DTPli Türk: Tepkiler tamamen demokratik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 15:35

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, “partisinin bazı illerde yaşanan gösterilerde halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” iddia etti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA YAKILAN ARABALAR DEMOKRATİK TEPKİYMİŞ

ADANA'DA PKK YANDAŞLARI OLAY ÇIKARDI

VİRANŞEHİR'DE GERGİNLİK

DİYARBAKIR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

DOĞUBAYAZIT'TA GERGİNLİK: 1 ÖLÜ

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, “bazı siyasetçilerin, demokratik hukuk devletlerinde yaşanması kabul edilemeyecek, adeta polis devleti görüntüsü yaratan uygulamalara yaklaşımının ibret verici olduğunu” savundu.

Türk, “bazı illerde yaşanan gösterilerin devletin ve hükümetin yanlış ve haksız uygulamalarına gösterilen demokratik tepki olduğunu ve devletin bütün kurumlarıyla buna tahammül göstermesi gerektiğini” ileri sürdü.

“Sosyal demokratlık, 1 Mayıs'a da, Nevruz'a da, herhangi bir protesto gösterisine de aynı standartla yaklaşmayı, demokratik talepleri içine sindirmeyi, herkese demokrasi istemeyi gerektirir” diyen Türk, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu yaklaşımıyla, AKP'nin halka uyguladığı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını” iddia etti.

Haberin Devamı

“Kimi medya organlarının, yaşananlardan DTP'yi sorumlu tutan, tamamen haksız haber ve yorumlara yer verdiğini” öne süren Türk, “partisinin yöneticileriyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!