DTP'li Türk: Siyasi sponsorluk aramıyoruz

Güncelleme Tarihi:

DTPli Türk: Siyasi sponsorluk aramıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 13:04

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) lideri Ahmet Türk, Kuzey Irak’a yaptıkları ziyaretlerde partilerine ‘maddi ya da siyasi sponsorluk arayışında olmadıklarını’ söyledi.

Haberin Devamı

Süleymaniye'de bulunan Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti, öğle saatlerinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) genel merkezini ziyaret edecek. Heyetin, ziyaret sonrasında öğle yemeğinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya gelmesi bekleniyor. Program öncesi DHA’ya konuşan DTP lideri Ahmet Türk, Iraklı Kürt yetkilileri ziyaretlerinin hiçbir şekilde yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Iraklı Kürt yetkililerle görüşmemiz hiçbir şekilde DTP’ye maddi veya siyasi sponsorluk arayışı olarak değerlendirilmemelidir. Türkiye’nin sorunlarının Türkiye’de çözülmesinden yanayız. Ancak DTP’nin bakış açısını uluslararası arenada herkesle paylaşmak isteriz” dedi.

Ziyaretlerine bu çerçevede bakılmasının daha doğru olacağını belirten Türk, “Ortadoğu halkları arasındaki problemlerin çözümü için’, Ortadoğu halkları arasındaki iletişim ve dayanışmanın artırılması gerektiğine inandıklarını ifade etti. Türk'e Süleymaniye'de milletvekilleri Sabahat Tuncel, Nuri Yaman ve Hasip Kaplan ile ‘Örgütlenmeden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı’ Kamuran Yüksek eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!