DTP'li Kaplan'ı tabura almadılar

Güncelleme Tarihi:

DTPli Kaplanı tabura almadılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 13:05

ŞIRNAK’ta bulunan DTP Milletvekili Hasip Kaplan, resmi bayramlaşma töreni için gittiği Cizre Tank Taburu'na alınmadı.

Bir süre Tank Taburu'nun kapısında aracı ile bekletilen Kaplan, kapıdaki asker ve astsubaylarla bayramlaşarak ordan ayrıldı. Uygulamaya tepki gösteren Hasip Kaplan, “Ben bu kentin milletvekiliyim ve porotololünde yer alıyorum. Birlik ve kardeşlik mesajlarının verilmesi gereken bu günlerde karşılaştığımız muameleyi tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi.

Şırnak’ın İdil İlçesi'nde sabah Kaymakamlığın resmi bayramlaşma törenine katılan Hasip Kaplan, daha sonra Cizre'ye giderek burdaki bayramlaşma törenine katılmak istedi. Cizre Kaymakamlığı'ndaki bayramlaşma törenine yetişemeyen DTP’li Kaplan’a, protokolün toplu olarak Cizre Tank Taburu'na geçeceği bildirildi. DTP’li Hasip Kaplan, aracı ile Tank Taburu'na gidince kapıdaki askerler tarafından içeriye alınmadı. Kapıdaki görevliler tarafından, ‘içeriye soracağız’ denilerek bekletilen Hasip Kaplan, araçtan inerek kapıdaki görevli askerler ve astsubaylar ile bayramlaştı. Bir süre daha bekleyen Hasip Kaplan içeriye alınmayınca, durumu protesto ederek oradan ayrıldı. Hasip Kaplan’ın içeriye alınmaması üzerine DTP’li Belediye Başkanı Aydın Budak da Tabura girmeden ayrıldı.

‘BİRLİK MESAJI VERİLMESİ GEREKİRKEN’

DTP Milletvekili Hasip Kaplan, Garnizona alınmamasını DHA muhabirine değerlendirirken, yaşanan olaya tepki gösterdi. Kaplan, İdil’deki resmi bayramlaşmaya katıldıktan sonra Cizre’deki bayramlaşmaya da katılmak için Cizre’ye gittiğini belirterek, şunları söyledi:
“Arkadaşlar, Kaymakamlığın öğretmenevinde yaptığı resmi bayramlaşmanın bittiğini, Garnizona geçileceğini oradan da Cezaevi ve Emniyetin ziyaret edileceğini belirterek, Garzinoza gelmemizi istediler. Garnizonun bulunduğu Tank Taburuna gidince milletvekili olduğumu bilmelerine rağmen ‘içeriye soracağız’ denilerek bekletildik. Bu esnada araçtan inerek orda bulunan askerlerin bayramını kutladım. Daha sonra sivil bir görevliye, bu kentin milletvekili olduğunu ve protokolde yer aldığımı belirterek, oradan ayrıldım.”

Hasip Kaplan, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verilmesi gereken bu günlerde kendisine gösterilen muameleyi tasvip etmediğini vurgulayarak, “Ben bu kentin milletvekiliyim. Daha önce Şırnak’ta bayramlaşmalara katıldık. Bugünlerde böyle dışlayıcı tavırlar yerine kucaklayıcı tavır ve mesajların verilmesi gerekir. Ben de yaşanan durumu protesto edip arkadaşlarım ile ordan ayrıldım ve bayramlaşma ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!