DTP'li başkan Kandil’den gelen PKK’lıları karşıladı

Güncelleme Tarihi:

DTPli başkan Kandil’den gelen PKK’lıları karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 14:32

OĞLU dağa çıkıp PKK’ya katılan Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş, Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’ndan gelen 34 PKK'lıdan 4'ünü makamında ağırladı.

Masasında örgüte katılan oğlu Baran Demirbaş’ın fotoğrafı bulunan Demirbaş PKK’lılara, “Gelişinizden mutluluk duyduk. Barış savaştan daha zordur. Sizlerin gelişi halka barış ümitlerini daha da güçlendirdi” dedi.

Diyarbakır’ın merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaklaşık 6 ay önce eğitimini yarıda bırakarak terör örgütüne katılan ve PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampında bulunduğu belirtilen 17 yaşındaki oğlu Baran Demirbaş’ın fotoğrafını makam odasındaki masasına koyduğu görüldü. Demirbaş’ın masasında, PKK'ya katılan oğlu ile birlikte 1992’de Diyarbakır’da faili meçhul cinayete kurban giden Kürt yazar Musa Anter ve Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde düzenlenen operasyonda babası ile birlikte öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın da fotoğrafları bulunuyor.

4 PKK'LI ZİYARET ETTİ

19 Ekim'de Irak'tan gelen 34 PKK'lıdan Kandil Dağı’ndan gelen 8 kişi arasında bulunan Mehmet Şerif Gençdağ, Mustafa Ayhan, Lütfü Taş ve Vilayet Yakut, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Demirbaş’ın yaklaşık 6 ay önce örgüte katılan oğlu Baran Demirbaş’ın makam odasında bulunan fotoğrafı ile dağdan inen PKK’lılar aynı fotoğraf karesine girdi. Bir taraftan makamında ağırladığı dağdan inen PKK’lıları gören, diğer yandan dağa çıkan oğlunun fotoğrafına bakan Demirtaş, “Gelişinizden mutluluk duyduk. Barış savaştan daha zordur. Sizlerin gelişi halka barış ümitlerini daha da güçlendirdi. Barışı sağlamak savaştan daha zordur. Önemli olan birlikte bu zorlukları aşmaktır” dedi.

PKK’lılardan Mehmet Şerif Gençdağ da barışın çok yakın olduğunu ve bunu da halkla beraber yapacaklarını söyledi. Gençdağ, “Bizler Silopi’den giriş yaptığımız zaman bizi karşılayan binlerce halkı gördük. Hatta bizler o esnada gözyaşlarımıza hakim olamayarak ağladık. İşte o an anladık ki bu halk gerçekten barışa özlem duymakta ve bu barışı da halkımızla beraber sağlayacağız. Ve tüm dünyaya, Türk halkına barış çığlıklarımızı duyuracağız” dedi.

BAŞKAN DEMİRBAŞ’IN OĞLU DAĞA ÇIKMIŞTI

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın lisede okuyan oğlu Baran Demirbaş, 6 ay önce eğitimini bırakarak PKK'ya katılmıştı. Baba Demirbaş, oğlu dağa çıktığı zaman yaptığı açıklamada, “Oğlumun dağa çıkmasının asıl nedeni benim demokratik siyaset hakkımın engellenmesiydi. Görevden alınmam, bir arkadaşının dağa gidişi, ceza alışım onun bu eğilimini artırdı. Bu işin siyasetle başarılabileceği konusunda konuştuk. O benim bir siyasetçi olarak cezalandırılmamın aslında siyaset yolunu tıkadığını anlatmaya çalışıyordu. Eğer siyaset yolu açık olsaydı, bugün hiçbir genç dağa çıkmayacaktı” demişti.

Anne Ziynet Demirbaş ise bir kardeşininde asker olduğunu belirterek, “Kardeşim de şu an asker. İkisi karşı karşıya gelince ne olacak? Birbirini mi öldürecek? Oğlumu bana geri getirin” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!