DTP'den Erdoğan'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

DTPden Erdoğana yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 13:31

Dün Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıklayan Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanı Osman Baydemir'in salonda olmamasını eleştirmiş ve 'İsterdim ki belediye başkanı da burada olsun' demişti. Bugün DTP'li Kaplan'dan Erdoğan'a yanıt geldi.

Haberin Devamı

GAP idaresinden telefon açılarak “Başbakanımız sizi saat 12.00'de Diyarbakır'a bekliyor” şeklinde davet edildiğini bildiren DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Davetin de bir adabı vardır. 23 Nisan resepsiyonunda Grup Başkanımızın elini sıkmıyorsa, belediye başkanımıza 'törenlere niye katılmıyorsun?' çıkışı yapma hakkı yoktur. Biz Erdoğan'a biat eden kulları değiliz. Siyasetin, davetin adabı vardır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik açılımını da eleştiren Kaplan, şöyle devam etti:

“Bölgeye önce barış, demokrasi, insan haklarını getirsinler, beraberinde ekonomiyi güçlendirsinler. GAP'a ayrılan kaynağın nereden geldiği açıklanmalıdır. İşsizlik Fonundan gelecek 1,3 milyar YTL'nin dışındaki kaynak ortada yok. Daha önce de bölgeyle ilgili 17 paket çıkarılmış. 18. paketin matruşka bebekleri gibi olmamasını umuyoruz. Halkın, vaatlere, yalanlara karnı tok.”

Haberin Devamı

Ahmet Türk'ün Grup Başkanlığı görevinden istifasına ilişkin soruları da cevaplandıran Kaplan, bu durumun “partilerinin içtüzüğü gereği” olduğunu söyledi.

Kaplan, parti içinde yaşanan “şahinler-güvercinler çatışması” iddialarına ilişkin yöneltilen bir soruya, “Ben de Kaplanım. Beni nereye koyacaksınız?” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!