DTP'de en yüksek oy Tuğluk'a

Güncelleme Tarihi:

DTPde en yüksek oy Tuğluka
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 12:47

Demokratik Toplum Partisi'nin(DTP) kongresinde "Toplumun PKK ile arasına koyduğu mesafeyi kaldırması" yolunda tartışılan mesajlar veren eski kadın Eşbaşbakan Aysel Tuğluk, Parti Meclisi'ne(PM) en yüksek oyu alarak seçildi.

Haberin Devamı

DTP'nin dün yapılan 1. Olağan Kongresinde tek aday olan Ahmet Türk'ün Genel Başkan seçilmesinin ardından yönetim organlarına seçilen isimler de belli oldu. Yargıtay'ın uyarısı doğrultusunda tüzük değişikliğine gidilerek tek genel başkanlı yönteme geçildi. Ahmet Türk 686 delegenin oyuyla Genel Başkan seçilirken, eski kadın Eşbaşkan Aysel Tuğluk da PM'ye en yüksek oyla seçildi. Kongrede PKK ile ilgili tartışmalara da neden olan mesajlar veren Tuğluk, 636 oy aldı. 60 kişiden oluşan PM'ye 23 kadın seçilirken, kadın kotası gereği bir kadının daha PM'ye seçilmesiyle PM'deki kadın sayısı 24 olacak.

 PM'de, kendini fesheden parti DEHAP'ın son Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, eski Milletvekilleri Sedat Yurtdaş ve Sırrı Sakık da yer aldı.

 Barış Davası sanıklarından ve Özal döneminde Anavatan Partisi'nden Mardin Milletvekilliği yapan Nurettin Yılmaz da DTP'nin yeni yönetiminde görev aldı.

Haberin Devamı

 Resmi olmayan sonuçlara göre PM üyeleri şöyle:  "Aysel Tuğluk, Tuncer Bakırhan, Hasip Kaplan, Osman Özçelik, Orhan Miroğlu, Mustafa Sarıkaya, Mizgin Irgat, Sırrı Sakık, Selma Irmak, Sedat Yurtdaş, Naci Kutlay, Hatice Çoban, Ali Rıza Yurtsever, Nazmi Gür, Handan Çağlayan, Alican Önlü, Sibel Öz, Nursel Aydogan, Senanik Öner, S. Kurtalan, Mustafa Özer, Sabahat Tuncel, Mahmut Bilgin, Cesim Soylu, Zeynep Karaman, Mazlum Tekdal, Alaeddin Erdoğan, Pelin Yılmaz, Filiz Mete, Nadir Yıldırım, Yücel Genç, Çimen Işık, Türkan Yüksel, Ferah Diba Ergül, Selma Söker, Zahide Besi, Medeni Kırıcı, Murat Avcı, Pergüzar Kaygusuz, Mumammer Değer, Kamuran Yüksek, Hüseyin Dağ, Salih Akdoğan, Cemal Coşkun, Pero Dündar, Nuretin Yılmaz, Emine Ayna, Abdulkerim Bingöl, Celaletin Birtane, Selma Tanrıkulu, Alican Buldan, Fatma Yıldırım, Fadıl Bedirhanoğlu, Engin Kotay, Fevzi Yetkin, Feti Gümüş, Aysel Güven, Cabar Leygara, Şamil Ata."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!