DTP üyeliğinden çıkarılsınlar

Güncelleme Tarihi:

DTP üyeliğinden çıkarılsınlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Siyasi Partiler Yasası’nın 11/b maddesi uyarınca aralarında kapatılan DEP’in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan’ın da bulunduğu 116 DTP’linin üyeliğinin düşürülmesini ve buna bağlı olarak parti organlarındaki görevlerinden çıkarılmalarını istedi.

Başsavcılık konuya ilişkin yazısını DTP’ye gönderdi. Yazıda, Siyasi Partiler Yasası’nın 11/b maddesine göre, 116 kişinin adli sicilde sabıka kayıtları bulunduğu belirtildi. DTP’nin son kongresinde Dicle, Zana, Sadak ve Doğan Parti Meclisi’nde de görev almışlardı. Başsavcılığın aynı gerekçeli yazısı üzerine Hatip Dicle ve Selim Sadak DTP üyeliğinden ihraç edilmişlerdi. Bu kişilerin, olası bağımsız milletvekili adaylığıyla ilgili kararı ise Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği bildirildi. Eski DEP Milletvekili ve DTP Parti Meclisi üyesi Sedat Yurtdaş, alınan kararla, 4 eski DEP’linin bağımsız da olsa milletvekili olmalarının önünün kesildiğini öne sürdü.

BAŞVURACAĞIZ
/images/100/0x0/55eb1994f018fbb8f8ab087a


Orhan Doğan ise "Burada, ’düz ovada siyaset yapın’ diyenlere şunu söylemek istiyorum. Kentlerde ve metropollerde siyaset yapma olanağı bulamayanlar Kandile’e mi gitsinler siyaset yapmak için. Ama biz herşeye rağmen seçim takvimi boyunca ve prosedürü içinde adaylık başvurularımızı yapacağız ve son sözü YSK verecektir" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, "DTP üyeliğinden çıkarılmaları istenen Orhan Doğan ve arkadaşlarının milletvekili adayı olup olamayacağı" sorusu üzerine, "Milletvekili aday listeleri gelecek, inceleyeceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!