DTP: Nevruz ateşi Şemdinli'de yakılacaksa yakılacak

Güncelleme Tarihi:

DTP: Nevruz ateşi Şemdinlide yakılacaksa yakılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 21:22

Haberin Devamı

VALİLİK KUTLAMALARI 21 MART'A ERTELEDİ

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de yarın Demokratik Toplum Partisi öncülüğünde yapılacak olan Nevruz kutlamasının ertelenmesinin gerekçesini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Müşterek geleneklerimiz arasında bulunan, Nevruz kutlamaları Hakkari ilimizde önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Bu kutlamalar çerçevesinde, 18.03.2006 tarihinde yapılması istenen Nevruz etkinlikleri Şemdinli Kaymakamlığı'nca genel güvenlik nedeniyle 21. 03.2006 tarihine ertelenmiştir. İlimizde ve ilçelerimizde, muhtelif tarihlerde yapılacak Nevruz etkinliklerinin vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği de gözönünde bulundurularak barış ve huzur içinde geçmesi için gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmıştır. Bu etkinlikler sırasında çok saygıdeğer vatandaşlarımızın güvenlik görevlilerimize yardımcı olmaları çok büyük bir önem taşımaktadır. Geleneksel müşterek değerimiz olan Nevruz etkinliklerinin barış, esenlik ve güvenlik içinde geçmesini diliyor, bu vesileyle Hakkarili vatandaşlarımızın Nevruz'unu kutluyoruz.”

Haberin Devamı

İPTALE KARŞIN DTP GİDİYOR

Nevruz etkinliklerinin ertelenmesi üzerine Yüksekova'da bulunan DTP Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, parti yöneticileri ve bölge belediye başkanları yarım saat süren bir durum değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından DTP Eş Başkan Yardımcısı Alaeddin Erdoğan, basın toplantısı düzenleyerek alınan kararı açıkladı.

‘ŞEMDİNLİ'NİN NEDEN SEÇİLDİĞİ AÇIKLANACAK’

/images/100/0x0/55eadf4ef018fbb8f89c169a

Nevruz kutlamalarının iptal edilmesine rağmen DTP heyetinin, yarın Şemdinli'ye gideceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Şemdinli'de kitlesel Nevruz kutlamalarına valiliğin izin vermediği bildirildi. Ancak bizim heyet olarak programımız devam edecek. Şemdinli’de nevruz startını vereceğiz. Programımızda belediyeyi ziyaret, 9 Kasım günü bombalanan Umut Kitabevi'nin yeniden açılışı ve halka nevruz kutlamaları yapılacak. Şemdinli'ye seçmemizin nedenini ise yarın heyetimiz orada açıklayacak. Nevruz ateşi da orda yakılacaksa yakılacak.”

Haberin Devamı

Yüksekova'da geceyi geçirecek olan DTP heyetinin, yarın sabah saat 09.00'da Şemdinli'ye hareket edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!