DTP Mersin İl Başkanı Bozan tutuklanarak cezaevine gönderildi

Güncelleme Tarihi:

DTP Mersin İl Başkanı Bozan tutuklanarak cezaevine gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2006 17:39

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mersin İl Başkanı Ali Bozan, hakkında alınan tutuklama kararı üzerine Mersin Adliyesine gelerek teslim oldu.

Ali Bozan hakkında Diyarbakır'da çıkan olayları protesto etmek için Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan partinin belde teşkilatı önündeki açıklaması dolayısıyla ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümündeki yasa dışı eylemler nedeniyle soruşturma açıldı.

“Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve terör örgütü adına eylem ve propaganda yapmak” suçlaması ile 2 Mayıs tarihinde, savcılığa ifade veren Bozan, tutuklanma talebiyle Mersin 2. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.
Mahkeme, Bozan'ın tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı. Ancak, soruşturmayı yürüten savcılığın aynı gün yaptığı itiraz üzerine, Mersin 4. Asliye Mahkemesi, Bozan gıyabında tutuklama kararı vererek yakalama müzekkeresi çıkardı.

Mersin Adliyesine bugün gelerek teslim olan Bozan, cezaevine sevk edildi.

DTP Eş Başkan Yardımcısı Alaeddin Erdoğan ise parti binası önünde yaptığı açıklamada, tutuklama kararının “Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın Meclisten geçmeden uygulamaya konulduğunun göstergesi” olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, “Gelinen aşama, aynı zamanda yargının etki ve baskı altına alınması konusunda endişelerimizi güçlendiren bir gelişmedir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!