DTP binası yakılmak istendi

Güncelleme Tarihi:

DTP binası yakılmak istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 10:48

ŞANLIURFA'da merkeze bağlı Karaköprü Beldesi DTP binasının penceresini kıran kimliği belirlenemeyen kişiler benzine batırıldıktan sonra ateşe verilen kalın ipi içeri attı.

Camları kırılan ve bazı eşyaları yanan parti binasının içinde hasar oluşurken, Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ, partililere sağduyulu davranma çağrısında bulundu.

Olay, gece geç saatlerde meydana geldi. Çankaya Mahallesi'nde bulunan Çankaya Apartmanı zemin katındaki DTP Belde Başkanlığı'na gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler pencere camını kırdıktan sonra benzinle ıslatılan ipi ateşe verdikten sonra bunu içeri attı. Saldırganlar kaçarken parti binasından alevlerin yükseldiğini görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürürken, DTP Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ ve yöneticiler ile bazı partililer de gelerek beklemeye başladı.

Jandarma, yangın ardından camları kırılan ve bazı eşyaları yanan DTP binasına kanlığı’na kimseyi yaklaştırmadı. Olay yeri inceleme ekibi beklenirken jandarma ekipleri, DTP binasına kimseyi yaklaştırmadı. DTP'liler olay yeri inceleme ekibinin geç gelmesine tepki gösterek saldırının molotof kokteyllinden kaynaklandığı düşüncesi ile çevredeki sokak ve boş arazide kanıt aradı. Şişe ve çöp konteynırlarını kontrol eden DTP’liler, bulguya rastlamayınca arayışlarına son verdi.

DTP Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ, DTP binasında açıklama yaparken ‘faşist' diye nitelendirdiği kişilerin kendilerini provoke etmek istediklerini ileri sürdü. Karadağ, “2 ay önce Yenişehir büromuzu, şimdi de Karaköprü Belde Başkanlığımızı ateşe vermişler. görüyorsunuz camları kırıp içeriye benzin atmışlar. Biz bu gibi şeylere kesinlikle karşı olduğumuzu, nefretle kınadığımızı ve DTP'nin bu gibi eylemlerle geri adım atmayacağını ve korkmayacağımızı söylüyoruz. Biz ne provokatörlere pabuç bırakmayız” dedi.

Hiçbir zaman eylemlerden yana olmadıklarını ve kimseye zarar vermek istemediklerini anlatan Karadağ, arkadaşlarına sağduyuya davranmaları çağrısı yaptı. DTP Merkez İlçe Başkanı Karadağ, “Hiçbir eylemlerden yana olmadık. Hiçbir zaman kimseye zarar vermek istemedik. Şu anda mağdur durumdayız. Duyarlı halkımıza sesleniyoruz; bu türlü provakatif eylemlere gelmesinler. Arkadaşlarımızı sağ duyuya davet ediyoruz. Devlet yetkililerine bildirdik, gelip kontrol ettiler. En azından güvenlik önlemi alınabilirdi. Ne nokta kontrolü yapıldı, ne de güvenlik önlemi alındı. Biz buradaki arkadaşlarımızla çabamızla uğraştık bir şey çözemedik” dedi.

Saldırının düzenlendiği parti binasına gelen jandarma parmak izi çalışması yaptı. Soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!