DTP: “Beş milletvekili daha çıkarabilirdik”

Güncelleme Tarihi:

DTP: “Beş milletvekili daha çıkarabilirdik”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 14:41

Demokratik Toplum Partisi (DTP) 22 Temmuz seçimlerinde bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer alması ve bazı engellemeler nedeniyle en az beş milletvekilliği kaybettiklerini savundu.

DTP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, parti olarak seçimden beklentilerinin daha yüksek olmasına rağmen Meclis’te grup kuracak sayıya ulaşmalarının önemli olduğu, bu durumun Türkiye için de büyük bir kazanım olduğu ifade edildi.

Açıklamada, DTP’nin istediği kadar sandalye alamamasının nedenleri olarak “birleşik oy pusulası, kimi yerlerde çıkarılan engeller, gümrükte sadece partiler için oy kullanılması, seçimin mevsimlik işçilerin şehirlerinden uzakta olması, seçimlerin yaz ayında yapılması, partinin örgütsel dağınıklığı ve yetersizliği” olarak gösterildi. Ayrıca, Hakkari başta olmak üzere bazı illerde de aday sayısı ve isimleri konusunda isabetli kararlar verilmediği ifade edildi.

“Her şeye rağmen Meclis’te bir grup oluşturacak sayıya ulaşmamız sevindirici ve önemli bir gelişmedir” denilen açıklamada, “DTP yeni dönemde barışın, demokrasinin her alanda değişimin, özgürlüklerin teminatı olacaktır. Başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere Türkiye’nin tüm sorunlarını diyalogla ve siyasetin diliyle çözmeyi esas alacaktır. Dar polemiklerle değil, sorunların özüyle uğraşacağız. Siyasal, demokratik çözüm şansını sonuna kadar koruyacağız” ifadeleri yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!