DSP'li Yakın: Müslümanları laiklik kurtardı

Güncelleme Tarihi:

DSPli Yakın: Müslümanları laiklik kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

DSP'nin Fethullah Gülen'e yakın isimlerinden Afyon Milletvekili Gaffar Yakın, Kuran'ın ilk kez cumhuriyet döneminde Türkçeleştirildiğini ve halkın, ‘‘Kara kaplı kitabı bu sayede anlayabildiğini’’ söyledi. Yakın, Atatürk'ün yaptıklarını överken, laiklik anlayışına sahip çıkılması gerektiğini de bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nun dün sabahki oturumunda, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, DİB ve Devlet İstatistik Enstitüsü bütçeleri görüşüldü. DSP'nin Fethullah Gülen'e yakın isimlerinden biri olan Afyon Milletvekili Gaffar Yakın, din ve devletin, insana hizmet için var olduğunu söyledi. Din ve mezhep savaşlarının, diktatörlüklerin insana yakışmayan olayların yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Yakın, insanlığın dini baskılardan, diri diri yakılmaktan laiklikle kurtulduğunu bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, laiklik ilkesi sonucu doğduğunu kaydeden Yakın, ‘‘Diyenit İşleri Başkanlığı, cumhuriyetimizin önemli kuruluşlarından biridir. Kurulduğu zaman Mustafa Kemal ve Meclis'in isteğiyle başkana protokolde yer ve kırmızı plaka verilmiştir. Mustafa Kemal, bu kuruma bugünkünden daha fazla önem vermiştir’’ dedi.

Halkın, Kuran'ı ilk defa Cumhuriyet sayesinde Türkçe okuyabildiğini, belirten Yakın, DİB'in islamiyetin, laiklik ve demokrasi ile çatışmadığını anlatacak bir kurum olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!