DSHP'liler Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

DSHPliler Anıtkabiri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 17:04

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) kurucu Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, ve Onursal Genel Başkan Rahşan Ecevit ile partililer, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR

Cevizoğlu ve beraberindeki partililer, DSHP Kurucular Kurulu toplantısının ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'deki törende
Cevizoğlu'nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Cevizoğlu, daha sonra Misakı Milli Kulesindeki Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Cumhuriyetin Kurucusu Yüce Atatürk,

Demokratik Sol Halk Partisi başkanlık divanı ve kurucuları olarak huzurundayız. Bugün, senin çizdiğin laik demokratik yoldan ve koyduğun ilkelerden uzaklaşılmasının sıkıntılarını yaşıyoruz. Demokratik Sol Halk Partisi olarak bu ilke ve devrimlerini yaşatmak için huzurlarında söz veriyoruz. Rahat uyu.”

ECEVİT'İN KABRİNİ ZİYARET

Cevizoğlu ve beraberindekiler, daha sonra eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Ecevit'in kabrine çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından dua okundu. Cevizoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Rahşan Ecevit'in önderliğinde kurduğumuz parti olarak, demokratik sol kavramının kurucusu eski başbakanımız Bülent Ecevit'in manevi huzurundayız. Kendisini saygıyla anıyoruz. Bugün ilkelerini hayata geçirmek için kararlar aldık. Siyasi mirası emin ellerde. Nur içinde yatsın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!