DP koltuğuna Çiller’in prensi Soylu oturdu

Güncelleme Tarihi:

DP koltuğuna Çiller’in prensi Soylu oturdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 00:00

Demokrat Parti (DP) 4. Olağanüstü Kongresi’nde yeniden aday olmayarak, siyasete ara veren Mehmet Ağar yerine, genel başkanlık koltuğuna DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller’in desteği ile seçimlere giren Süleyman Soylu oturdu.

Zaferinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Soylu, "Partiyi büyüterek, Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. Bu kongrenin mağlubu, galibi yoktur; galibi bütün arkadaşlarımızdır" dedi.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan DP 4. Olağanüstü Kurultayı’ndan zaferle çıkan Süleyman Soylu, Mehmet Ağar’ın desteğiyle genel başkanlık yarışına giren Doç. Dr. Çağrı Erhan’a karşı yarıştı. Çiller’in prensi nitelemesine muhatap olan Soylu, 805 delegenin oy kullandığı üçüncü turun sonunda 529 oyla, Kırat geleneğinin yeni süvarisi oldu. Erhan ise 3. turda 271 oyda kaldı.

SUÇ E- MUHTIRA’NIN

Genel Başkan adaylarının konuşmaları öncesinde son kez partililere hitap eden Mehmet Ağar ise partisinin 22
/images/100/0x0/55eab5fbf018fbb8f891cdf0
Temmuz seçim yenilgisini "27 Nisan e-muhtırasına" bağladı. Ağar, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, "e-muhtıra ile AKP ve CHP’ye gün doğdu. 22 Temmuz seçimleri AKP’ye hediye edildi" diye konuştu. Ağar, kongre salonuna yansıyan emanetçi tartışmalarıyla ilgili olarak ise "Emanet davanın emaneti, milletin emaneti" sözleriyle karşılık verdi. Bir grup Ankaragüçlü taraftarın da desteğiyle salon hakimiyetini elde etmeye çalışan Erhan’a karşı, Soylu ve destekçileri boyunlarına Tansu Çiller ile özdeşleşen "Beyaz Atkı" takarak mesaj verdiler. Soylu, adaylığını da "Beyaz Yürüyüş" olarak nitelendirdi. Soylu, "Türkiye’nin en demokratik, en çağdaş, tabanı ile kucaklaşan partisini inşa edeceğiz. Biz bu beyaz yürüyüşümüzü iktidara taşıyacağız. Kırat’ı yeniden şahlandıracağız" diye konuştu. Çağrı Erhan ise, delegelere "Biz, zor zamanlarda bu partideydik. İktidar kapılarında, genel merkezlerinde, lobilerinde olmadık" diye seslendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!