DP Genel İdare Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

DP Genel İdare Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 15:23

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan başkanlığında toplandı.

22 Temmuz seçimlerinde yüzde 10 barajını aşamayan Demokrat Parti de, Mehmet Ağar’ın istifasının ardından, partinin yetkili organı Genel İdare Kurulu toplandı.

DP Genel Merkezinde yapılan toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan başkanlık ediyor. Toplantıya 36 kişilik GİK üyelerinden 27’si katılırken, Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Genel Sekreter Kamil Turan, genel başkan yardımcılığından istifa eden Celal Adan, Binhan Oğuz, Timur Gürkan, Cevher Cevheri ve Mümtaz Yavuz ile bu sabah GİK üyeliğinden istifa eden Şebnem Kısaparmak katılmadı.

DP tüzüğüne göre, Ağar’dan boşalan genel başkanlığa vekaleten atama yapılabilmesi için GİK ve Merkez Karar Kurulu'nun (MKK) birlikte toplanması gerekiyor. GİK toplantısında ise seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, bundan sonra yapılacakları ilişkin yol haritasının çizilmesi ve genel başkan yardımcıları Nüzhet Kandemir ve Celal Adan’ın istifalarıyla boşalan Başkanlık Divanı’na atama yapılması bekleniyor.

Saat 14.00’de başlayan toplantı öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilirken, toplantıya başkanlık eden Nevzat Ercan’ın da, genel başkanlık koltuğu yerine yanındaki koltuğa oturduğu görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!