DP adayından kapalı kepenkler önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

DP adayından kapalı kepenkler önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 11:31

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Demokrat Parti'den belediye başkan adayı olan Mehmet Kocadon, çarşı merkezinde kapalı kepenkler önünde eylem yaparak, “Yılın 10 ayı güneşli olan, tarihi, kültürü ve doğasıyla 300 gün tatil yapılabilecek kentimizde, kış aylarında düzenlenecek festivaller ve turizm turları ile kapalı kalan tüm kepenklerin açılmasını sağlayacağız” dedi.

Aynı zamanda Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanı (BOYTAV) olan Kocadon, çarşı merkezindeki Kale Caddesi’nde esnafla birlikte kapalı kepenkler önünde eylem yaptı. Kocadon, Kale Caddesi ile Neyzen Tevfik Caddesi’nde bulunan bin 500 işyerinden yüzde 60’ının kış süresince kapalı olduğunu ve en az 6 bin kişinin işsiz kaldığını belirtti. Kocadon, “Yaz aylarında yani sadece yılın 4 ayı faaliyet gösteren bu işyerlerinin kapalı kalmasının ilçe ekonomisine zararı en az 500 milyon lira oluyor. Güneşi, doğası, tarihi, kültürü ve sıcak insanları ile yılın en az on ayı turizm yapılabilecek kentte kepenklerin kapalı kalmaması için kış festivalleri, uluslararası spor ve kongre organizasyonları, kuzey Avrupa ülkelerinden promosyonlu turizm turları düzenleyeceğiz. Milyar dolarlık yatlar kış boyunca limanda bağlı kalmayacak. Kış ortasında da ahşap guletlerimizle mavi yolculuk yaptıracağız. Bodrum’da yapacağımız projelerle üç yıl içerisinde kış aylarında kepengi kapalı işyeri kalmayacak” dedi.

Bodrum’da bar, disko, kuyumcu, berber, halıcı, derici, lokanta, market, otel ve benzeri işyerlerine yeni ruhsat verilmeyeceğini, çünkü birçok iş kolunda enflasyon yaşandığını belirten Kocadon, seçildiği takdirde her cadde, mahalle ve sokaktaki iş kollarına sınırlama getirileceğini kaydetti. Kocadon, şunları söyledi:

“500 metrelik caddede 20 tane berber, 30 tane market var. Sayıya sınırlama getirilmediği için esnaf birbirine zarar vermeye başladı ve rekabetten yine yerli ve yabancı turist zararlı çıkıyor. Her esnafın bağlı bulunduğu iş kolundan mutlaka sertifikalı ve belgeli olmasını isteyeceğiz. Kışın inşaatlarda çalışan personel, eğitimini almadığı sürece başka iş kolunda çalışamayacak. Çünkü Bodrum bir dünya markası ve dünya kenti. Fransa, İspanya veya Havai’ye giden zengin ve kaliteli turist hangi hizmeti alıyorsa Bodrum’da da aynı hizmeti alacak. Tüm bu projeler son on yıl içerisinde turist kalitesi gittikçe düşen Bodrum’da hem hizmet hem turist kalitesini arttırmaya yönelik. Başbakanların, dünyaca ünlü devlet adamlarını ve dünya starlarını konuk eden Bodrum’da tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik projeleri hazırladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!