Dövme yaptıracaklara önemli uyarı

Güncelleme Tarihi:

Dövme yaptıracaklara önemli uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 12:22

SON günlerde özellikle gençler arasında cilt altına özel bir boya madde enjekte edilerek, yapılan dövme uygulamalarının kan yoluyla bulaşabilen hastalıkların ciddi olarak yaygınlaşmasında önemli rol oynadığı belirtilerek, gençler bu konuda uyarıldı.

Nevşehir Sağlık Müdürü Vekili Şenol Sağır, günümüzde giderek yaygınlaşan vücudunun çeşitli yerlerine, cilt altına özel boya maddesi enjekte edilerek kalıcı renk değişikliğine neden olan ve insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bir uygulaan dövmenin, insan sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi. Sağır, dövme işlemi sırasında kanamalara yol açılmasının yanı sıra, işlem sırasında kullanılan iğnelerin birden fazla kişide kullanılmasının sakıncaları bulunduğunu anlatırken şöyle dedi:

“Dövme yapan kişilerin sağlık konusunda eğitimsiz ve lisansız olması nedeniyle Hepatit B, Hepatit C, AIDS ve benzeri kan yoluyla buluşan hastalıkların yaygınlaşmasında büyük bir rol oynuyorlar. Dövme uygulamalarının yapıldığı mekanlarının denetiminin aksatılmadan sürdürülmesine çalışıyoruz. Hekim dışı personel tarafından dövme uygulamasına izin verilmemeli. 18 yaşından küçüklere yapılan dövme uygulamalarında mutlaka ailelerin onayının alınması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!