’Dosya’ iddiası iftira

Güncelleme Tarihi:

’Dosya’ iddiası iftira
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Eski bakanlardan Fikri Sağlar’ın, Birgün Gazetesi’ndeki köşesinde yer alan, "Başbakan Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe görüşmesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önüne, eşi Filiz Büyükanıt’ın harcamalarına ilişkin dosya koyduğu" iddiası, iddiası, Başbakanlık ve Genelkurmay tarafından sert bir dille kınandı.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden dün yapılan açıklamada, haberin, yalan ve iftira olduğu savunularak, bu iftirayı atanlardan ve yayanlardan hukuk zemininde hesap sorulacağı bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Kara propaganda

"Söz konusu görüşmeye ilişkin daha önce yapılan Başbakanlık açıklamasında da belirtildiği gibi devlet meselelerinin değerlendirildiği görüşmenin içeriği, yine devlet adap ve geleneklerimizin icabı olarak mahrem tutulmuştur. Üçüncü kişilerin görüşmenin içeriği hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi olması mümkün değilken yapılan bu yayınlar bir ’kara propaganda’ faaliyetinin ürünüdür.

Hedef yıpratmak

Hedefi ve maksadı, milletimizin ve devletimizin menfaatlerine hizmet etme şerefinden başka hiçbir hesabı olmayan Sayın Başbakanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımızı yıpratmak ve karalamaktır. Daha önce çeşitli açıklamalarımızda da belirtildiği gibi akıl süzgecinden bile geçmeyecek böylesine hayasız yalanları önce yayınlayıp sonra yalanlama gelmezse doğru ilan etmek, basın meslek ilkeleri bakımından büyük bir ahlaksızlıktır."

Genelkurmay: Ahlak dışı

Genelkurmay Başkanlığı da dün akşam saatlerinde yaptığı basın açıklaması ile Sağlar’ın iddiasını, "Ahlak dışı" olarak nitelendirdi. Genelkurmay, sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını da bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bir gazetede Fikri Sağlar tarafından dile getirilen asılsız iddialara atfen, 17 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinin manşetinde ahlak dışı ve mesnetsiz bir haber yer almıştır. Bu ahlak dışı saldırıyı yapanlar hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!