Dört şehidimizi daha uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Dört şehidimizi daha uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Tunceli’de ’Bayrak 15’ operasyonu sırasında, Nazimiye Sürpriztepe Mevkii’nde mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Rıza Altın’ın cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Aksaray’a bağlı Ortaköy ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Törende şehidin eşi Meral Altın, oğulları Batuhan (6) ve Emre’ye (8) ağlamamalarını, ellerindeki Türk bayraklarını daha yukarı kaldırmalarını söyledi. Törene, şehidin annesi Şemsi Altın ile 6 kardeşi de katıldı. Belde merkezinde cenazenin geçtiği güzergáhta yol boyunca toplanan kadın ve çocuklar ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı attı.

ALÇAK UÇUŞ SELAMI Törene katılan binlerce kişi ellerinde bayraklarla terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bu sırada askeri bir kargo uçağı, rotasını değiştirip oldukça alçaktan uçarak iki kez beldenin üzerinden geçip şehidi selamladı. Belde mezarlığında askeri ve dini törenin ardından Aksaray’ın 106’ıncı, Ortaköy İlçesi’nin 17’inci, Harmandalı Beldesi’nin ise ilk şehidi olan Ali Rıza Altın, toprağa verildi.

3 ŞEHİDE ORTAK TÖREN Cudi ve Gabar’da şehit olan 1 astsubay ile 2 uzman için ise dün 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu katıldı. Elazığlı olan şehit Astsubay Halit Özçelik’in cenazesi toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Ordu’ya, Uzman Çavuş İlyas Karadavut’un cenazesi Yozgat’a, Uzman Çavuş Ercan Çiçek’in cenazesi ise, helikopterle Kilis’e gönderildi. Şehitlerin cenazeleri bugün toprağa verilecek.

Arkasında 3 yaşında küçük bir kız bıraktı

CUDİ Dağı’nda PKK’lı teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut’un Yozgat’taki evinde göz yaşları sel oldu. Şehidin ağabeyi Muzaffer Karadavut, "Vatan Sağolsun" dedi. Şehit Karadavut’un 15 yıl önce annesi Döndü Karadavut’u trafik kazasında kaybettiği belirtildi. Babası yeniden evlenince Uzman Çavuş İlyas Karadavut, üvey annesinin yanında büyüdü. İbrahim Karadavut, Uzman Çavuş olduğu 2003 yılında, yakalandığı kanser hastalığı sonucu babasını kaybetti. Bir yıl sonra eşi Pınar ile evlenen Şehit Uzman Çavuş İlyas Karadavut’un 3 yaşında Sıla adında bir kızı var. Şehit Karadaut, geride, gözü yaşlı eş, 3 yaşında bir çocuk, 4’ü kız 5 kardeş ve üvey annesi Menşure Karadavut’u bıraktı.

Yaralı üsteğmenin tedavisi sürüyor

SİİRT’ kırsalında önceki gün imha etmek istediği mayının patlamasıyla ağır yaralanan Pervari Jandarma Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu’nun tedavisi, Ankara’da GATA’da sürüyor. Üsteğmen Aluçlu’nun durumunun ağır olduğunu belirten amcası Zeki Aluçlu, yeğeninin bir an önce iyileşmesi için dua ettiğini söyledi.

Dağlıca’daydı, 8 gün sonra şehit düştü

ŞIRNAK’ın Cudi Dağı’nda şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik’in, daha önce 12 askerin şehit düştüğü Dağlıca Hudut Taburu’nda görev yaptığı ortaya çıktı. Şehit Elazığlı Jandarma Komando Astsubay Halit Özçelik’in eşi Duygu Özçelik’in Ordu’da yaşayan kardeşi Bülent Gönül, "Eniştem, 12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca’da da görevdeydi. 3 gün önce görüştüğümde de bu olayı anlatıp üzüntüsünü dile getirmişti. Hatta 12 askerimizin de işlemlerini eniştem yapmış. Şehitlerimizin ailelerine teslimi sırasında da bulunmuş. Bu olaydan sonra da asıl birliği olan Şırnak’a geri dönmüştü" diye konuştu.

Şehidin kayınpederi 52 yaşındaki Cevdet Gönül ise, damadının önceki gün Şırnak’ta yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında görev aldığını belirterek, "Daha sonra damadım kutlamaları yarıda bırakıp çatışmanın olduğu bölgeye gitmiş. Sonra da bize acı haber geldi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Altı yıllık evli olan şehit Astsubay Halit Özçelik’in eşi Duygu Özçelik’in, ilk çocuğuna 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Halit Özçelik’in dört gün önce polis memuru kardeşi Ahmet Özçelik’e telefonda, "Bana bir şey olursa, Ordu’da toprağa verin" dediği öğrenildi. Şehit astsubay Özçelik, bu vasiyeti üzerine bugün Ordu’da toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!