Dördüzler 5'inci sınıfa başladı

Güncelleme Tarihi:

Dördüzler 5inci sınıfa başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 00:00

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde 1'i kız olan dördüz kardeşler, 5'nci sınıfa başladı. Aynı sınıfta okuyan dördüzlerin öğretmeni Murat Bingöl, “Bazen verilen ödevi dördüzlerden 1'i yapıyor, diğerleri ondan kopya çekiyor” dedi.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15 Ocak 1996 tarihinde başarılı bir operasyonla dünyaya gelen Türkiye'nin ikinci dördüzleri, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yaşamlarını sürdürüyor. Aydın ailesinin 10 yaşına gelen dördüzleri Gökhan, Hakan, İsmail ve İpek, 5'nci sınıfa geçti. Özel Sandıklı İlköğretim Okulu'nda okuyan dördüzler eğitim- öğretim yılının açılış töreninde tüm dikkatleri üzerine çekti. Aynı sınıfta okuyan dördüzler, birbirlerinden hiç ayrılmıyor. 5'nci sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan kardeşlerden Gökhan ve İpek doktor, Hakan uçak mühendisi, İsmail ise bilgisayar mühendisi olmak istiyor.

KOPYACI MİNİKLER

Öğretmen Murat Bingöl ise dördüzlere aynı sınıfta eğitim vermenin çok zevkli bir iş olduğunu belirterek, “İlk zamanlar onları karıştırıyordum. Ancak, aradan 5 yıl geçti ve alıştım. Arkadaşları da bu duruma alıştı. Tek sorunumuz, dördüzlerin bazen verilen ödevleri yapmamaları. Kardeşlerden biri ödevi yapıyor, diğerleri de ondan kopya çekiyor” dedi. Öğretmenin bu sözleri dördüzleri güldürdü.

Dördüzlerin Sandıklı Devlet Hastanesi'nde müdür olan babaları Ayhan Aydın ile Telekom'da memur olan anneleri Sibel Aydın ise çocukları ile gurur duyduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!