Dördüz yavru bengal kaplanlar 3 aylık oldu

Güncelleme Tarihi:

Dördüz yavru bengal kaplanlar 3 aylık oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 11:54

KONYA’da merkez Karatay Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesindeki ’Teacher’ adlı bengal kaplanının tek seferde dünyaya getirdiği 4 yavru, 3 aylık oldu. Kafeste annelerinin yanında bulunan 2’si dişi 4 yavru kaplana, ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Karatay Belediyesi Hayvan Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, 7 yaşındaki Bengal kaplanının, bakım ve beslenme şartlarının uygun olması, iklimi ve ortam şartlarına uyum sağlaması sayesinde 6 ay içerisinde ikinci kez doğum yaptığını söyledi. Teacher’in daha önce iki yavru dünyaya getirdiğini hatırlatan Can, kaplanların tek seferde 4 yavru doğurmasının ender rastlanan bir durum olduğunu belirtti. Can, "Anavatanı Asya olan ve dünyada 2 bin 500 tane olduğu tahmin edilen Bengal kaplanı, normal şartlarda iki, nadiren de 3 yavru dünyaya getirdiği bilinir. Teacher’ın bir doğumda 4 yavru dünyaya getirmesi, büyük bir şaşkınlık ve sevinçle karşılandı" dedi.

BABALARI AYRI KAFESTE

3 ay kapalı alanda beslenen yavrular, artık anneleri ile birlikte dışarıya çıkarılarak ziyaretçilere gösterilmeye başlandı. Müdür Mehmet Ali Can, "Ziyaretçiler yavru kaplanlara büyük ilgi gösteriyor. Yavuları öldürme riski olduğu için babaları ’Timon’ ayrı kafeste tutuluyor. Yavru kaplanlar hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi" diye konuştu. Can, yavrulara henüz isim koymadıklarını ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!