Dördüncü yargı paketi yolda

Güncelleme Tarihi:

Dördüncü yargı paketi yolda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 14:04

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MÜSİAD'da düzenlenen "Yeni Teşvik Sistemi ve Kırıkkale'nin Yatırım Avantajları" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda 4'ncü yargı paketiyle ilgili "Dördüncü yargı paketimiz vardı ama biz meclise zamanında gönderemedik. İnşallah Ekim ayında" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"YATIRIMCIYA HER DESTEĞİ VERMEK İÇİN BURADAYIZ "

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Yeni teşvik kararnamemiz çok daha kapsamlı ve rasyonel hazırlanmış bir teşvik kararnamesi. Çok çalıştık hükümet olarak MÜSİAD da dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini aldık. Bu manada doğrusu çok da beğenildi. Burada altı bölge esası getirildi. Bölgesel teşviklerde İstanbul birinci bölge. Kırıkkale burada dördüncü grupta yer alıyor. Ama organize sanayi imkanları olduğu için, beşinci bölgede yer alıyor. Yani diyelim ki Tunceli ile Erzincan Rize gibi illerimizle aynı grup içinde Kırıkkale ulaşım sanayi alt yapısı olarak doğrusu farklı bir yerimiz. Yetişmiş insan gücünün fazla olduğu bir ilimiz Ankara'ya ulaşımı hem karayoluyla hem tren yoluyla çok yakın. Ankara Sivas arası hızlı tren ihalesi yürüyor. Yeni bir otoban çalışması var bu da Kırıkkale'den geçecek" dedi.

Haberin Devamı

" MECLİS İÇİNDE AZAMİ MUTABAKATIN SAĞLANMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ "

Atalay konuşmasında yeni anayasa çalışmasına da değindi. Atalay, " Şimdi bir yeni anayasa çalışması içindeyiz. Bu anayasayı parti ve hükümet olarak çok önemsiyoruz. İlk defa Türkiye kendi sivil anayasasını yapacak. Biz sonuna kadar gerçekleşsin diye uğraşıyoruz. Bunu çok önemli görüyoruz. Türkiye'nin gerçek ileri demokrasiye kavuşmasının ancak böyle mümkün olacağına inanıyoruz. Onun için de bu anayasa çalışmasını çok önemli görüyoruz. Meclis içinde de mümkün olduğunca azami mutabakatın sağlanması bizim için önemli çünkü o zaman temsil gücü artmış olacak anayasa için " dedi.

Demokratikleşmeyle ilgili önemli adımaların atıldığını söyleyen Atalay, " Dört temel yasamız demokratikleşmeyle ilgilidir Ombudsmanlık ( kamu denetçiliği ) yasası çıktı. Kamu kurumları ve kamu çalışanlarına karşı vatandaşı koruyan bir yasa. İkincisi İnsan Hakları Kurumunu kurduk. Bağımsız bir kurum. O, 23 Eylül'de çalışmaya başlayacak. Niye 23 Eylül ? Anayasa mahkemesinin, İnsan Hakları Mahkemesi olarak başvuruların başlayacağı tarih. Özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemeler var. Böylece insan hakları mahkemesine giden davanın da yolunu kesecek düzenlemeler var. Bütün bunlar parlamento kapanmadan önce yasalaşmış oldu. Dördüncü yargı paketimiz vardı ama biz meclise zamanında gönderemedik. İnşallah Ekim ayında " şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kırıkkale ile ilgili bir sunum yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!