Dona kadar soyuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dona kadar soyuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 00:00

Kozmetikten, konfeksiyon mağazalarına, elektronikçilerden spor ürünler mağazalarına kadar her yer yağmalandı.

Haberin Devamı

BİZE ULAŞIN

İngiltere'de yaşıyorsanız ve olaylarla ilgili fotoğraf, video ya da yorumlarınızı bizle paylaşmak isterseniz, lütfen planet@hurriyet.com.tr adresine bir e-posta yollayın.

 

 

 

LONDRA'DA YAŞAYAN TÜRKLER ANLATIYOR / FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea9568f018fbb8f88978f9

Bazıları, aracı park edip, yüzüne maske geçirip yağmaladı, sonra evine geri dönüp ikinci sefere geldi. Bazıları ise yağmaladıklarının fotoğrafını Facebook’ta arkadaşlarıyla paylaştı. Yağmacılar önceliği rap kıyafetlerine verdi. İsyanda ilk yağmalanan ve ateşe verilen mağazalardan biri ABD’li spor kıyafetler satıcısı JDSport oldu. Elektronik ürünler mağazaları Jessops ve Game de yağmadan nasibini aldı. Mobilya mağazası ise tamamen soyuldu. Bazı yağmacılar yoldan geçenleri iç çamaşırlarına kadar soydu. Bir Youtube videosunda ise kanlar içindeki yağmacı bir gencin, kendisine yardımcı olmaya çalışır görünen bir başka çete üyesi tarafından soyulması görüntüleniyor. Yağmacılar yaralı çocukları bile soyuyor.

Haberin Devamı

LONDRA SOKAKLARINA ŞİDDET VE YAĞMA HAKİM / WEB TV

İngilizler de nöbete başladı

İngiliz DJ Soul Intent, Twitter hesabından, “İngilizler olarak bir araya gelip o âdilere gününü gösterme konusunda Türkler kadar olamamamız bir utanç” diye yazdı. Dalston ve Hackney’deki Türk müdaafasından ilham alan İngilizler, dün Londra caddelerinde yağmacılara karşı nöbet tuttu. Başkentte camları kırılan ve yağmalan 1700’e yakın mağazada temizlik yapılıyor. Aksayan metro seferleri yeniden başladı. Facebook’ta kurulan “İsyan sonrası temizlik, haydi Londra’ya yardım edelim” adlı sayfaya 1500 kişi üye oldu. Bu konuda bir de site açıldı, Twitter’da kampanya düzenlendi.

LONDRA SOKAKLARI ALEVLER İÇİNDE / FOTO GALERİ

BlackBerry’ye mesaj ricası

TOTTENHAM milletvekili David Lammy, isyancıların örgütlenmesini kolaylaştırdığı gerekçesiyle BlackBerry’nin anlık mesaj hizmetinin durdurulmasını istedi. Lammy bu hizmetin askıya alınması durumunda polisin müdahalesinin kolaylaşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!