Domuz gribinden 9. ölüm

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinden 9. ölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 13:42

Domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı saatler ilerledikçe artıyor. İstanbul’daki son ölümün ardından bu kez haber Ankara’dan geldi. Hastanede domuz gribi tedavisi gören 65 yaşında bir kadın daha hayatını kaybetti. Türkiye genelinde domuz gribinden ölenlerin sayısı 8’e yükseldi. Şehirlere göre dağılımı ise;
Konya: 3, Ankara: 3, Diyarbakır: 1, İstanbul: 1, Şanlıurfa: 1...

Haberin Devamı

 

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLEN DURMUŞ İLHAN'IN CENAZESİNE KATILANLAR MASKE TAKTI

Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da 4 yaşındaki bir kız çocuğunun “domuz gribi” nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada “Bu vefatla beraber, Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 7 olmuştur. Durumu ağır olan 8 hastanın tedavisi ise yoğun bakımlarda sürdürülmektedir” denildi.

Açıklamada, 2 yaşından küçük çocukların, kronik hastalığı olanların, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusma şikayetlerinden biri olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır.”

GÜLER'DEN OTOPSİ AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da ölen 13 yaşındaki kız çocuğunun, otopsisi sonucu domuz gribi nedeniyle öldüğünün anlaşıldığını söyledi.

Güler yaptığı açıklamada, İstanbul'da 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi bir kız çocuğunun domuz gribinden öldüğünü söyledi. Güler, çocuğun cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece, karın ağrısı ve kanama şikayetiyle hastaneye götürüldüğünü ve daha sonra ağırlaşarak vefat ettiğini belirtti.

Çocuğun otopsisinin ardından toprağa verildiğini ifade eden Güler, “Kız çocuğunun otopsisi sonucu domuz gribinden öldüğü anlaşıldı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!