Domuz gribinden 57 kişi daha öldü

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinden 57 kişi daha öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 00:00

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 353’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 121’inin 50 yaş altındaki kişiler olduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının da 306 olduğu vurgulandı. 98 hastanın tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülüyor. 102 hasta ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır” denildi. Ancak Sivas’ın Hafik İlçesi’ndeki aşı tablosu, içinde bulunulan acı durumu çok açık biçimde ortaya koydu. Hafik’te 15 okulda eğitim gören 1300 öğrenciden sadece 70’inin domuz gribi aşısı yaptıracağı belirlendi. Hafik İlçe Hastanesi Sağlık Grubu Başkanı Doktor Dündar Ertorul, sonucun çok düşündürücü olduğunu belirterek, öğrenci ve velilerin domuz gribi aşısıyla ilgili tedirginliğinin en önemli sebebin medya ve siyasetçiler olduğunu, yaşanan bilgi kirliliği nedeni ile insanların kafalarının karıştırıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!