Domates kasasında terk edilen bebeğin taliplisi çok

Güncelleme Tarihi:

Domates kasasında terk edilen bebeğin taliplisi çok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 11:42

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde domates kasası içinde terk edilen yeni doğmuş erkek bebeği evlat edinmek isteyen çok sayıda aile harekete geçti.

Haberin Devamı

20 yıllık evlilikleri boyunca çocuk hasreti çeken, kasadaki bebeğin kendi otomobilleri üzerine bırakılmasıyla heyecan yaşayan Ali ve Gülse Tedik çifti, kaymakamlığa başvurarak “Bebeği bize verin. Onunla aramızda müthiş bir bağ oluştu. Bağrımıza basmak istiyoruz” dedi.
Geçen 8 Temmuz'da Emek Mahallesi Halilbey Bulvarı'ndaki bir evin önünde park halinde bulunan otomobilin üzerine, domates kasası içinde bırakılan bebek, aracın sahibi Ali Tedik ile eşi Gülse Tedik tarafından farkedildi. Durumun polise bildirilmesi üzerine 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan bebeğin iki saat önce doğduğu anlaşıldı. Bebeğin sağlık durumuyla yakından ilgilenen ve evlat edinmek isteyen Tedik ailesi Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'yı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ali Tedik, “Hafta sonunda sabah 06.20 sıralarında eşim Gülse balkona çıktı. Evimizin önüne park ettiğim otomobilimizin üzerinde duran domates kasasını görünce kasanın aracı çizebileceğini söyleyip neden oraya koyduğumu sordu. Ben bırakmamıştım. Arabanın yanına gittik. Kasayı indirmek isterken içinde göbek bağı bile kesilmemiş bir bebek olduğunu gördük. Durumu polise bildirdik. Bizim 20 yıldır çocuğumuz olmuyor. Geçtiğimiz yıllarda tüp bebek tedavisi de uyguladık fakat sonuç alamadık. Bu şanssız bebeği ilk gördüğümüz zaman aramızda bir bağ oluştu. Belki de bizim çocuğumuzun olmadığını bilen birisi bilerek getirip bizim kapımızın önüne koydu. Onun için bebeğin bize evlatlık verilmesini istiyoruz. Bebeğe bakacak maddi gücümüz var” dedi.

Tedik çiftinin isteklerini dinleyen Kaymakam Bahattin Atçı çocuğun Tedik ailesine verilmesi için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüştüğünü, ancak başvuru sırası ve diğer kriterlere göre yapılacak değerlendirme sonunda evlatlık verme işlemlerinin yürütüldüğünü belirtti. Atçı, “Bebek anne ve babası bulunmadığı taktirde devlet tarafından koruma altına alınacak. Evlatlık edinmek isteyenler dilekçe verecek. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Bebeği istiyorsanız zaman kaybetmeden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurunuzu yapın. Evlat verilme işlemleri Ankara'dan yürütülüyor. Ülke genelinde evlat edinme sırasında 3 bin 500 kişi bekliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Gülse Tedik de bebeğin annesinin ortaya çıkıp çocuğunu almasını, daha sonra kendilerine gönüllü olarak evlatlık vermesini arzu ettiklerini söyledi, “Aksi taktirde bebeği alabilme şansımız çok düşük. O bebeği çok sevdik. Annesi, babası olmak istiyoruz” dedi.


KAYMAKAMLIĞIN TELEFONLARI SUSMUYOR

Öte yandan bebeğin bulunduğu haberini alan Tedik ailesi gibi çocuğu olmayan çok sayıda aile Milas Kaymakamlığı'nı arayarak evlat edinmek istediklerini belirtti. Bebeği isteyenlerin, dilekçeyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dilekçe vermesi önerildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!