Dolmayan önlisans bölümleri gider

Güncelleme Tarihi:

Dolmayan önlisans bölümleri gider
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 00:00

Üniversite yerleştirme sonuçlarını değerlendiren YÖK Başkanı Özcan, önlisans programlarında öğrenci çekemeyen bazı bölümlerin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sisteminde bir değişiklik planlanmadığını belirterek, “Belki 4-5 yıl sonra 1’inci basamak sınavını kaldırır, yerine eskiden yapılan olgunluk sınavı gibi bir sınav yaparız” dedi. Bu yıl boş kontenjan sayısının daha az olduğunu belirten Özcan, biyoloji, fizik ve kimya gibi temel bilimlerle ilgili bölümlere fazla talep olmadığını söyledi. Özcan, bazı önlisans programlarının da boş kaldığını belirterek, şunları söyledi:

‘Sinerji için kapatacağız’

“Meslek yüksekokullarında bazı bölümler var ki, mesela su ürünleri ile ilgili bölümler, maalesef öğrencileri çekememiş. Biz bunları açmamaya, açtıklarımızı da birleştirmeye çalışacağız. Mesela bir merkez okul bulacağız. Böylece küçük küçük, dolmayan bölümleri ortadan kaldıracağız ki bir sinerji yaratalım.”

Harç zammı ne olacak?

Prof. Özcan, üniversite harçlarına yapılacak zam için 3 alternatifli bir yöntem izlendiğini anlattı. Bunlardan birinin enflasyonun üstünde, birinin enflasyon oranında, diğerinin de enflasyon oranının altında olduğunu belirten Özcan, YÖK’ün teklifinin Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını ve sonra Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını belirtti. Özcan, harçlara yapılacak zam oranına Bakanlar Kurulunun karar vereceğini vurguladı.

Afla 148 bin kişi döndü

Haberin Devamı

RESMİ Gazete’de 25 Şubat’ta yayımlanarak yürürlüğe giren, üniversitelerden atılanlara af getiren kanunla okula dönenlerin sayısı 148 bin 584 kişi oldu. Yeniden üniversiteli olanların 57 bin 914’ü ön lisans, 60 bin 54’ü lisans, 30 bin 616’sı lisansüstü için başvurdu. En fazla geri dönüş, Açıköğretim Fakültesi’nin de bağlı bulunduğu Anadolu Üniversitesi’ne oldu.

Demir’i görevden aldı

YÖK Başkanı Özcan, Prof Dr. Ömer Demir’i 2009’dan beri yürüttüğü Başkanvekilliği görevinden aldı. Özcan, Demir’in yerine YÖK Üyesi Prof. Dr. Şaban Çalış’ı atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!