Dolar ne olur sayın bakanım?

Güncelleme Tarihi:

Dolar ne olur sayın bakanım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 17:04

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek dolardaki düşüş ile ilgili olarak ne dedi?

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Şimşek toplantının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı... 

Mayıs 2008 tarihinden sonra Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yoluna devam edip etmeyeceği konusunda, “Mayıs 2008'e kadar programımız devam ediyor, zamanı geldiği zaman Türkiye için ne doğruysa, Türkiye yararına hangi senaryo doğruysa onu uygulamaya koyacağız” dedi.

ABD eski Hazine Bakanının bir röportajında “Türkiye'nin Mayıs 2008'den sonra IMF'siz yoluna devam edebilir” şeklinde açıklaması olduğunu belirten bir gazeteci, Bakan Şimşek'e, bu görüşe katılıp katılmadığını sordu.Şimşek, şunları söyledi:

“IMF ile ilgili, ben Amerika'dayken bir açıklama yapmıştım. Hazinenin web sitesinde duruyor. Buna fazla ekleyecek bir şeyim yok. Türkiye için zamanı geldiği zaman; biliyorsunuz Mayıs 2008'e kadar programımız devam ediyor, Türkiye için ne doğruysa, Türkiye yararına hangi senaryo doğruysa onu uygulamaya koyacağız.”

Haberin Devamı

DOLARDAKİ DÜŞÜŞ...

Devlet Bakanı Şimşek, sanayicilerin dolardaki düşüşten şikayetçi olduğunun anımsatılması üzerine, “Yorum yapmayacağım tek bir konu varsa; o da faiz ve kurdur” dedi.

İhracatçıların, Merkez Bankasına yönelik zamanında müdahale etmediği yönünde eleştirilerine ilişkin de Şimşek, “O konularda, bu aşamada yorum yapmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Mehmet Şimşek, teşvik konusundaki çalışmalarının devam ettiğini, sistemin daha rasyonel bir yapıya oturtulması için bir çalışma başlattıklarını anlatarak, “Gaziantep'in mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili olarak verdiğimiz sözün de arkasındayız. O konuyla ilgili düzenlemeleri de önümüzdeki dönemde yapacağız. Şu anda bizim gündemimizi 2008 bütçesi gibi çok temel konular oluşturuyor. Ama, bu sene içinde o konuyla ilgili bir düzenlemeye gitmeye çalışacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!