Dolandırıcılık çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılık çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 15:45

İSTANBUL’da kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan temin ettikleri çeklerle piyasayı dolandırdıkları ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin piyasada güven kazanmak için mağaza açılışlarına Şebnem Schaffer ve Yeliz Yeşilmen gibi ünlü mankenlerin getirdiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, sabıkası olmayan üyeleri adına kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan aldıkları çeklerle piyasayı dolandırdığı ileri sürülen bir şebekeyi yakın takibe aldı. Kimlik ve adresleri belirlenen çete üyelerine yönelik olarak İstanbul’un çeşitli semtleri ile İzmir ve Kocaeli’de saptanan 41 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.
Operasyonda, çete lideri olduğu ileri sürülen 42 yaşındai Vehbi İ. ile yardımcısı 39 yaşındaki Kadir İ’nin aralarında bulunduğu biri kadın 28 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait ruhsatsız 3 tabanca ve bunlarla ait 96 mermi, pompalı av tüfeği ve 40 adet fişek ele geçirilirken, 13 değişik markala lüks otomobil ve cipe, çok sayıda boş ve dolu çek, yazılı senet, çeşitli kişilere ait noterden vekaletname, tapu belgeleri, değişik şirketler adına şirket faaliyet belgeleri, vergi levhaları, çok sayıda cep telefonu, 4 bin 200 dolar sahte kimlik ve bilgisayarla el konuldu.

ÜNLÜ MANKENLER

Sorgularında çete üyelerinin Pendik, Avcılar, Şişli, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli ve İzmir’de şirketler kurdukları ve piyasada güven kazanmak için mağaza açılışlarına ünlü mankenler Şebnem Schaffer ile Yeliz Yeşilmen’i çağırıp görkemli açılışlar yaptıkları ortaya çıktı.
Açılışların ardından da çetenin, internet ve gazetelerdeki ilanlar aracılığıyla buldukları gayrimenkul ve otomobil sahiplerini iş yerlerine çağırdıkları, burada satın aldıkları otomobil veya gayrimenkul için bir miktar peşinat verdikleri, geriye kalan para için de 3 aylık şirket çeki verdikleri öğrenildi. Daha sonra söz konusu gayrimenkul ve otomobilleri üçüncü kişilere satan çetenin, 3 ay içerisinde de şirketi kapatarak ortadan kaybolduğu belirtildi. Çetenin 2 yıl önce Ramazan ayında Gaziosmanpaşa’daki bir et marketin açılışında, güven vermek için halka yaklaşık 20 ton tavuk dağıttıkları ileri sürüldü.

Sorgularının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen çete üyelerinin 5 yılda dolandırdıkları kişilerden 10 milyon liranın üzerinde haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!