Dokuz tablo sahte çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dokuz tablo sahte çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 02:01

Türk resminin ünlü isimlerinden Nuri İyem, sanat yaşamının çeşitli evrelerini gösteren eserlerinin yer aldığı ‘Dünden Yarına Nuri İyem’ retrospektif sergisini, Tepebaşı TÜYAP Sergi Salonu'nda açtı. Açılışa CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

86 yaşındaki ünlü sanatçı, 68 yıllık sanat yaşamı boyunca yaptığı 1520 eserini beş bin metrekarelik bir alanda sergiliyor. 13 Aralık'a kadar açık kalacak resim sergisi altı milyar dolara sigortalandı.

Bu arada, sergi için getirilen resimlerden dokuzunun sahte olduğu ortaya çıktı. Bu resimlerin üzerindeki imzanın da taklit edildiği belirlendi. Getirdikleri tabloların sahte olduğunu öğrenen sanatseverler, şaşkına döndüler. Değerlendirme Kurulu, bu resimlerin dijital örneklerini alarak sahiplerine iade etti. Nuri İyem tablosuna sahip bulunan 15-20 kişinin ise ellerindeki eserlerin sergilenmesini kabul etmediği öğrenildi.

Sergiye katılan resimlerin dijital kayıtlarının da yapıldığı açıklandı. Bu kayıtlardan yola çıkılarak, hayli hacimli bir kitap hazırlanacağı bildirildi.

Sergi Düzenleme Kurulu, sergi sonrasında hazırlanacak CD için eserlerin kayıtlarını aldı. Böylelikle, resimlerin elektronik ortamda gelecek kuşaklara aktarılması sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!