'Doku Umarov Türkiye'de saklanıyor olabilir'

Güncelleme Tarihi:

Doku Umarov Türkiyede saklanıyor olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 12:52

Kendisini "Kafkas Emiri" olarak ilan eden Çeçen ayrılıkçı lider Doku Umarov'un Türkiye veya Gürcistan'da saklandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Rus "Life News" sitesi, güvenlik güçlerinin mart ayında İnguş Cumhuriyeti'nde yürüttükleri özel operasyonun ardından Umarov'un bölgede olmadığı konusunda emin olduklarını belirterek, iç istihbarattan sorumlu Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) adı açıklanmayan bir yetkilinin, Umarov'un Türkiye veya Gürcistan'a kaçmış olabileceğini söylediğini kaydetti.

FSB yetkilisi, Umarov'un büyük olasılıkla Türkiye'de bulunduğunu ileri sürerek, "Umarov'un kardeşi Vaha İstanbul'da yaşıyor. Vaha diğer kardeşleri Musa ve İsa'nın ölümünden sonra militanlarla ilişkisini kestiğini söylemiş ve Doku ile irtibatının olduğunu reddetmişti" dedi.

İnguş Cumhuriyeti FSB Departmanı temsilcisi Dmitri Malov ise Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı açıklamada, Umarov'un Türkiye'de saklandığına inanmadığını belirterek, "Bu mümkün değil. Türkiye'de bulunsa Türk istihbarat servisinin görüş alanına girer ve anında tutuklanır. Umarov, bir Avrupa ülkesine de gidemez. Umarov, bizimle uluslararası teröristleri yakalama konusunda işbirliği yapan Amerikalıların da listesinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Komsomolskaya Pravda gazetesi, istihbarat kaynaklarının Umarov'un ekibinin imha edilmesinden sonra Gürcistan'ın Pankisi Vadisi'nde saklanmış olabileceğine dikkat çektiklerini belirtiyor. Gazete, "İstihbarat kaynakları Umarov'un mart ayındaki operasyonda yaralandığına dair ellerinde veri bulunduğunu ve Pankisi Vadisi'nde tedavi merkezlerinden birinde tedavi görüyor olabileceğini belirtiyor" ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!