Doktoru linç etmek istediler

Güncelleme Tarihi:

Doktoru linç etmek istediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 13:40

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde bir tartışmada ağabeyiyle pompalı tüfekle vurulduktan sonra yaralı olarak hastaneye getirilen 26 yaşındaki Süleyman Çeçan'ın ölümü gerginliğe yol açtı.

Haberin Devamı

DOKTORU LİNÇ EDECEKLERDİ (WEB TV)

HASTANEYİ BİRBİRİNE KATTILAR - FOTO GALERİ

Çeçan'ın ihmal nedeniyle öldüğünü ileri süren çok sayıda yakını hastane doktoru Cuma Yılboğa'yı linç etmek istedi. Hastaneyi basmak isteyen öfkeli grubu gören Doktor Cuma Yılboğa, hastaneden gizlice uzaklaşırken, gerginli ise polisler tarafından güçlükle yaştırtırdı.

Gece boyu gerginliği yol açan olay, dün akşam saatlerinde Suruç'ta başladı. İddiaya göre, ilçe merkezinde internet kafe işleten Süleyman ve Yılmaz Çeçan kardeşler, işyerinde hırsızlık yapmakla suçladıkları 16 yaşındaki M.F. ile tartıştı. Tartışmanın ardından eve giden M.F., durumu babası ile bir arkadaşına anlattı. Bunun üzerine oğlu M.F. ve arkadaşı Bozan Şimşek'i yanına alarak internet kafaye giden Halil Fidansoy, burada Çeçan kardeşleri le tartıştı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Halil Fidansoy ve beraberindekiler yanlarında bulunan av tüfeği ile Çeçan kardeşlere rastgele ateş açıp uzaklaştı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Çeçan kardeşler Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Kavgada yaralanan Süleyman Çeçan, getirildiği Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde nöbetçi Doktor Cuma Yılboğa, tarafından tedavi edilmeye başlandı. Ancak, saçmaların Çeçan'ın damarlarını zedelediği ve kan kaybı yaşadığının belirlenmesi üzerine Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Ancak, yaralı genç fakültede damar cerrahi uzmanı bulunmayınca tekrar Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ağır yaralı genç, gece saat 24.00 sıralarında hastanede yaşamını yitirdi.

DOKTORU LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Acil serviste kurtarılamayan Çeçan'ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı dökerken, doktor Yılboğa'yı suçlamaya başladı. Çeçan'ın ölümünden sorumlu tuttukları yakınları üzerine yürüdükleri doktoru linç etmek istedi. Hastanede görevli polis ve personelin araya girmesiyle sakinleştirilen öfkeli grup dışarı çıkarılırken, gerginlik nedeniyle çevik kuvvet polislerinden de destek istendi. Yaşanan gerginlik sırasında doktor hastaneden ayrılırken, ölüm haberini alan çok sayıda yakını da Suruç'tan Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi. Yaklaşık yüz kişilik kalabalığın toplanmasının ardından yeniden başlyaan gerginlikte öfkeli kalabalık acil servise girmek istedi. Polislerin etten duvar ördüğü hastaneye alınmayan kalabalıktakı bazı kişiler sinir krizleri geçirirken, ölen Süleyman Çeçan'ın yakınları, "Buraya getirdiğimizde şuuru açık ve bizlerle konuşan Süleyman'ın öldüğünü duyunca şoke olduk. Ölecek kadar kötü durumda değildi. Onun ölümünün tek sorumlusu doktordur. Süleyman, sağlam geldiği hastanede kan kaybından öldü. Şimdi bu genci öldüren öldüren doktorun cezasını devlet versin, yoksa onu biz cezalandırırız" dedi.

Haberin Devamı

Doktoru linç etmek için yaklaşık 2 saat acil servis önünde bekleyen öfkeli grubu sakinleştirmek için Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcıları, devreye girdi. Ölen Süleyman Çeçan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderilmesiyle, kalabalığın da dağılmasıyla gerginlik sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!