Doktorlar insanlarda safra kesesi bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar insanlarda safra kesesi bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Doktorların bir kısmının gereksiz yere ameliyat yaptığına dair bir eleştiri de eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’tan geldi.

Haberin Devamı

Durmuş, daha fazla ücret almak isteyen doktorların hastaneye gelenlerde apandis ve safra kesesi bırakmadığını iddia etti.

DOMUZ gribi salgınındaki tavrıyla Sağlık Bakanlığı’nı zorlayan eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yeni bir iddiayla ortaya çıktı. Durmuş, “performans” sisteminde daha fazla ücret almak isteyen hekimlerin hastaneye gelenlerde apandis ve safra kesesi bırakmadığını söyledi.
MHP Kırıkkale milletvekili Durmuş, Meclis’te Tam Gün Yasası’nı değerlendirirken mevcut performans sistemine gönderme yaptı. Diğer ülkelerde sezeryan oranı yüzde 10’u geçmezken Türkiye’de performans uygulaması nedeniyle yüzde 40’a çıktığını vurgulayan Durmuş şunları söyledi:
“Safra kesesi, subakut apandisit adıyla önüne gelenin safra kesesi gitti, apandisler gitti. Polip diye safra keselerinin çoğu alındı. Her önüne gelen, her kiste meme biyopsisi, her nodüle ince iğne biyopsisi yapıyor. Bu kadar endikasyonu zorlamanın nedeni ne olabilir? Daha fazla para almak. Performans sistemi, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan tüm hekimleri hastalarını istismar ettirerek para kazanmaya zorluyor. Bu suçtur, ayıptır. Mesleki sorumluluk kanununu sonuna kadar destekliyoruz.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!