Doktora bıçaklı tehdide 16 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Doktora bıçaklı tehdide 16 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 08:30

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktoru bıçakla tehdit eden Metin Kayar’a 16 ay hapis, darp eden Tekin Kayar’a ise 2 bin 920 lira adli para cezası verildi.

Haberin Devamı

 

Olay Aralık 2015’te İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde meydana geldi. Metin Kayar adlı şahıs annesini hastaneye götürdü. Acil tıp doktoru Türker Karaboğa kan gazı tahlil için hastadan numune aldıktan sonra Metin Kayar doktora, ‘ne kadar çok kan alıyorsunuz, ne biçim doktorluk yapıyorsunuz’ şeklinde tepki gösterdi. Karaboğa hasta yakınından kendisini rahatsız etmemesini ve dışarıda beklemesini istedi.

ÖNCE TEHDİT, SONRA DARP

Bunun üzerine Metin Kayar doktora, ‘doktor sen dışarı gelsene’ dedi. Karaboğa hastane güvenliğini çağırmak için dışarı çıktığında Metin Kayar elindeki bıçakla Karaboğa’nın üzerine yürüyerek tehditte bulundu. O sırada Metin Kayar’ın kardeşi Tekin Kayar ise Karaboğa’yı yumrukla darp etti. Güvenliğin araya girmesiyle Kayar kardeşler olay yerinden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Her iki kardeş hakkında Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Karar duruşması 6 Şubat’ta görülen davada doktoru bıçakla tehdit eden Metin Kayar’a 16 ay hapis cezası verildi. Doktoru darp eden Tekin Kayar’a basit yaralama suçundan 2 bin 920 lira, yasak nitelikte bıçak taşımadan ise 500 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, Tekin Kayar’ın aldığı para cezalarının ertelenmesine karar verdi.

“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”

Kendisini tehdit ve darp eden kişilere verilen cezanın az olduğunu söyleyen Dr. Türker Karaboğa ise, “O günden sonra sağlıkta şiddettin artığını gözlemledim. Benim gibi birçok sağlık çalışanı saldırıya uğradı. Her iki sanığa da verilen cezanın az olduğunu düşünüyorum. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için cezaların daha caydırıcı olması gerekir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!