Doktor ve avukatlara özel adres

Güncelleme Tarihi:

Doktor ve avukatlara özel adres
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 12:32

Türkiye`de internet adreslerinde birçok yenilik, yeni yılla birlikte kullanıcıların hizmetine girecek. ODTÜ İnternet Alan Adı Yönetimi, telefon ve isimlerin internet adresi olarak alınabilmesini sağlayacak uygulamanın yanı sıra ilk kez avukat ve doktorların da internete kolay kaydolmalarının yolunu açacak.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Üst Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, DNS (Domain Names Sistem) Çalışma Grubu`nun, Türkiye`de internet alan adlarının zenginleştirilmesi için çalıştığını belirtti. 

Alan adlarının çeşitlendirilmesi ve alan adı alınmasının kolaylaştırılmasını istediklerini ifade eden Akgül, bunun için ODTÜ Alan Adı Yönetimi`nin adres kayıtlarında web tabanlı bir sistemi devreye sokacağını kaydetti. 

Akgül, telefon numaralarının internet adresi olarak alınabilmesini içeren ``tel.tr`` ve isimlerin web adresi olarak kaydettirebilmesini kapsayan ``name.tr`` uygulamaların, yeni yılla birlikte hizmete gireceğini söyledi. Bu uygulamayla bir kişinin, bir başka kişinin ismini veya telefon numarasını bilmesi halinde web sitesine kolaylıkla erişebileceğini ve mail gönderebileceğini ifade eden Akgül, yeni yılda, ``web.tr`` uygulamasının başlayacağını, internet adresi alacakların, istedikleri herhangi bir ismi kendi adlarına kaydettirebileceğini vurguladı.

Akgül, ODTÜ Alan Adı Yönetimi`nin, yeni yılda, avukat ve doktorlar için de yenilikleri devreye sokacağını bildirdi. 

Bugüne kadar reklam yasağı nedeniyle internette istedikleri ölçüde yer alamayan     avukatlar için Türkiye Barolar Birliği ile yapılan görüşmeler sonrasında ``av.tr``nin kullanıma açılması kararının alındığını belirten Akgül, artık avukatların da ``av.tr`` adı altında kolayca adres tescili yaptırabileceklerini ifade etti. 

Akgül, doktorlar için ise ``dr.tr`` şeklinde hizmet verileceğini, bu konuda Tabipler Birliği ile görüştüklerini, her iki uygulamanın kurallarının oluşturulmasına çalıştıklarını bildirdi. Akgül, yeni hizmetlerin başlamasıyla avukat ve doktorların bilgi ve tecrübelerini internetten paylaşmalarının kolaylaşacağını belirtti. 

 ``il.tr`` uygulaması için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akgül, bu uygulamayla herhangi bir ilde aynı mesleÄŸi yapanların ``il.tr`` adı altında çalışabileceÄŸini söyledi. Akgül, ``ÖrneÄŸin Ankara`daki firmalar ankara.tr adı altında çalışabilecek. Bu uygulama `firma adı.ankara.tr` ÅŸeklinde olacak`` dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!