Doktor sevgilisi 2 saat boyunca dehşeti yaşatmıştı! Şikayetçi olmadı, sözleri şaşkına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 12:53

Elazığ’da sevgilisi Sinan B. tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darbedilen ve 5 yerinden bıçaklanan Dilan Tali, ölümden döndü. Doktor Sinan B.'ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Daha önce hastane odasında verdiği röportaj ile gündeme gelen Dilan Tali, şikayetinden vazgeçtiğini söylerken, 'Sanık Sinan bir kimseyi öldürebilecek bir kişi değildir.' ifadelerini kullandı. Sinan B. ise, 'Hakkımda verilecek kararda mesleğimin göz önüne alınmasını talep ediyorum. Suçsuzum.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Olay, 24 Temmuz 2022 tarihinde merkeze bağlı Yeni Mahalle'de meydana gelmişti. Bir hastanede doktor olan Sinan B. ve sevgilisi Dilan Tali (26) akşam yemeğinde bir araya geldi. Tali, yemekten sonra cüzdan ve kimliğini almak için Sinan B.'nin evine geçti. Tali, burada adeta dehşeti yaşadı. Yemekte çıkan kıskançlık tartışması evde şiddete dönüştü. Sinan B., Tali'ye yumruk attı ve bıçağı sırtına sapladı.

2 saat boyunca şiddet gören ve 5 yerinden bıçaklanan Tali, bir fırsatını bularak evden çıktı ve komşulara sığındı. Ardından haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan B., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Doktor sevgilisi 2 saat boyunca dehşeti yaşatmıştı Şikayetçi olmadı, sözleri şaşkına çevirdi

Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Sinan B., Dilan Tali ve avukatları katıldı. Mahkemede ilk olarak savcı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında, ''Müşteki ile Sinan B.’nin arkadaş oldukları, olay günü müştekinin konuşmak amacıyla sanık Sinan’ın ikametine gittiği konuşma esnasında sanık Sinan’ın mutfak bölümünden aldığı bıçakla müştekinin vücudunun birçok yerinden bıçakladığı, müştekinin de sanığı darp ettiği, dosya arasında mevcut Sinan B.’ye ait raporda yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olduğu belirtildiği, müşteki Dilan Tali’nin kati raporunda yaralanmasını kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir duruma neden olduğu, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte olduğu, işlev kaydı olmadığı, tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde müşteki sanık Sinan B.'nin mağdur Dilan Tali’ye yönelik eylemi ile üzerine atılı kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği, sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 81/1 maddesi uyarınca cezalandırılmasına, sanığın üzerine atılı eylemin 5237 sayılı TCK’nın 35. maddesinde düzenlenen teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşılmakla, TCK 35/1-2 maddesi uyarınca cezasında indirim yapılmasına, kasten işlemiş olduğu suç nedeniyle 5237 sayılı TCK’nın 53. maddesi hükümlerinin uygulanmasına mütalaa olunur” dedi.

Haberin Devamı

Doktor sevgilisi 2 saat boyunca dehşeti yaşatmıştı Şikayetçi olmadı, sözleri şaşkına çevirdi

Ardından Dilan Tali ve Sinan B.’ye mütalaaya karşı diyecekleri soruldu.

KENDİNİ BIÇAKLAYAN SEVGİLİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Dilan Tali, ''Mütalaada aleyhe hususları kabul etmiyorum, şikayetçi değilim. Sanık Sinan bir kimseyi öldürebilecek bir kişi değildir. Olay günü ben Sinan’ın bulunduğu eve gittiğimde aramızda tartışma çıktı ve bu tartışmada ben sanık Sinan’a hakaret ettiğimi hatırlamıyorum ancak hakaret etmiş olabilirim. Sanık Sinan’ın beni öldürme kastı ile hareket etiğini düşünmüyorum. Sanıktan şikayetçi değilim'' diye konuştu.

Doktor sevgilisi 2 saat boyunca dehşeti yaşatmıştı Şikayetçi olmadı, sözleri şaşkına çevirdi

Haberin Devamı

“MESLEĞİMİN GÖZ ÖNÜNE ALINMASINI TALEP EDİYORUM”

Sinan B. ise savunmasında ''Mütalaada aleyhe olan hususları kabul etmiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Ben öldürme kastı ile hareket etmedim. Hakkımda verilecek kararda mesleğimin göz önüne alınmasını talep ediyorum. Suçsuzum beraatımı istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti ardından Sinan B.’nin 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

SAVCI KARARA İTİRAZ ETTİ

İstinaf nedenini açıklayan cumhuriyet savıcısı, “Müşteki ile sanık Sinan B.’nin arkadaş oldukları, olay günü müştekinin konuşmak amacıyla sanık Sinan’ın ikametine gittiği, konuşma esnasında sanık Sinan’ın mutfak bölümünden aldığı bıçakla müştekinin vücudunun birçok yerinden bıçakladığı, müştekinin de sanığı darp ettiği, müşteki Dilan Tali’nin kati raporundan yaralanmasının kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir duruma neden olduğu belirtildiği, suçta kullanılan bıçağın kesici kısmının 14 santim olarak tespit edilmesine bağlı olarak öldürücü niteliğe haiz olduğu, müştekinin vücudundaki sırt bölgesine aldığı yaralanmanın hayati bakımdan önem arz ettiği, ayrıca bacak ve kol bölgesine de bıçak ile vurduğu, sanık ile müşteki arasında geçen tartışma esnasında müştekinin sanığın elinden ancak kaçarak kurtulduğu ve karşı komşusuna sığındığı, sanığın eylemine bu şekilde devam edemediği, sanığın üzerine atılı eylemin kasten öldürmeye teşebbüs kapsamında kalması gerekirken kasten yaralama suçundan hüküm kurulması usul ve yasaya aykırı olmakla, usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan kararın istinafen kaldırılması arz olunur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!