DoÄŸu'ya giden doktora 5 milyar lira maaÅŸ

Güncelleme Tarihi:

DoÄŸuya giden doktora 5 milyar lira maaÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 27, 2004 10:08

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da sözleşmeli çalışacak uzman doktorun maaşını 3 milyar liradan 5 milyar liraya çıkaracak. Bakanlık, uzman doktor ile klinik şef ve şef yardımcılarının özlük haklarının iyileştirilmesi için yasa taslağı hazırladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli ile devlet memuru olan uzman doktorun maaşının iyileştirilmesi için çalışma başlattı.

Bakanlık, mahrumiyet
bölgesinde uzman doktor istihdam etmek için sözleşmeli olarak çalışacak uzmanın maaşının 5 milyar liraya kadar artırılması için Sözleşme Ücretlerin Artırılmasına İlişkin Yasa Taslağı hazırlayarak Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sundu.

Bakanlık, muayenehane açamayan sözleşmeli uzman
hekimin mahrumiyet bölgesinde çalışmasını sağlamak için buraları cazip hale getirmeye çalışıyor.

 

UZMAN DOKTORUN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞİYOR

 

Haberin Devamı

Türk Tabipleri BirliÄŸi'nin uzun süredir dile getirdiÄŸi "özlük haklarımız iyileÅŸtirilmiyor" ÅŸikayetini de dikkate alan SaÄŸlık Bakanlığı, uzman doktorların özlük haklarının iyileÅŸtirilmesine iliÅŸkin de çalışma baÅŸlattı.ÂBakanlık, uzman doktor ile klinik ÅŸef ve ÅŸef yardımcılarının ek gösterge, makam tazminatı ve özel hizmet tazminatlarının artırılması için ayrı ayrı yasa taslağı hazırladı.

 

Özellikle uzman doktorların emekli olunca maaşının düşük olduğunu gözönüne alan Bakanlık, söz konusu kalemlerin artırılması ve makam tazminatı verilmesi yoluyla emeklilikte iyileştirme öngörüyor.

 

EMSALLERÄ°NÄ°N ALTINDA

 

Emekli bir hakim ya da savcı 2 milyar lira, emekli albay 1.5 milyar lira, herhangi bir bakanlığın il müdürü 1.3 milyar lira maaş alırken, uzman doktor ya da klinik şef ve şef yardımcısı emekli olunca 860 milyon lira maaş alabiliyor. Bakanlık da sözkonusu grubu, emsallerinin emekli maaşına yaklaştırmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!