Doğum parası ne zaman yatar? Doğum parası başvuru ve sorgulama detayları

Güncelleme Tarihi:

Doğum parası ne zaman yatar Doğum parası başvuru ve sorgulama detayları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 15:34

Doğum parası ne zaman yatar sorusu, pek çok ebeveynin gündeminde yer alıyor. Yeni doğum yapan anneler, doğum parası nasıl alınır, ne kadar sorularına yanıt arıyor. Devletin sosyal yardım desteği olarak sağladığı doğum parası, geri ödemesiz olarak veriliyor. Bu destekten faydalanmak isteyenler de neler yapılması gerektiğini merak ediyor. Peki 2022 doğum parası nasıl alınır, ne kadar? Doğum parası başvurusu ve sorgulama

Haberin Devamı

Yeni doğum yapan annelere destek olarak sağlanan doğum parası, devlet tarafından karşılıksız veriliyor. Doğum yardımı ilk çocuk, ikinci çocuk yada üçüncü çocuk olması durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Peki doğum parası nasıl alınır? İşte detaylar...

DOĞUM PARASI NASIL ALINIR? DOĞUM PARASI BAŞVURUSU

Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.

Bu şekilde gereken tutar hesabınıza yatacak ve yattığı an size mesaj gelecektir.

DOĞUM PARASI NE KADAR?

Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır.

Haberin Devamı

DOĞUM PARASI NE ZAMAN VE NEREDEN ÖDENİR?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

DOĞUM PARASI SORGULAMA

Doğum yardımı desteğinin durumunu aşağıdaki E-Devlet ekranından da sorgulayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!