Doğubayazıt'ta 26 kişi de kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Doğubayazıtta 26 kişi de kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 11:16

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, ”Hastanemize kuş gribi şüphesi şikayetiyle başvuran 47 kişinin 18'i kendilerinde şüphe olmadığı için taburcu edilirken, 26'sında şüphe var kabul edilerek tedavilerine başlandı” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, hastanelerine Cumartesi gününden itibaren kuş gribi şüphesi şikayetiyle 47 hastanın başvurduğunu söyledi. 47 hastadan 3'ünün yaşamını yitirdiğini dile getiren Şahin, diğer 44 hastanın 18'inde şüphe olmadığı için ayaktan tedavi edilerek evlerine gönderildiğini ifade etti. Geriye kalan 26 hastada kuş gribi şüphesi var kabul edilerek tedavilerine başlandığını kaydeden Şahin, bu 26 hastadan 18'inin yataklı 8'inin ise ayaktan tedavilerinin sürdüğünü vurguladı.

Şu an için durumu kritik 3 hasta bulunduğunu, bunlardan 1'inin durumun çok ağır olduğunu bildiren Şahin, solunum cihazına bağlı olan hasta bulunmadığını söyledi. Sabah yaşamını yitiren Hülya Koçyiğit'in cenazesinin, doku örnekleri alınmasından sonra ailesine teslim edileceğini kaydeden Şahin, “Hülya'dan tedavisi sırasında kuş gribi şüphesiyle ilgili olarak numune alınarak Ankara Hıfsızsıhha Enstitüsü'ne göndermiştik. Ancak şu an için bize kesin olarak teşhis konusunda gelen bir bilgi yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!