'Doğu Kudüs'teki inşaatlar dursun'

Güncelleme Tarihi:

Doğu Kudüsteki inşaatlar dursun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 10:25

Filistin Yönetimi’nden Beyaz Saray’a gönderilen mesajda İsrail’in yerleşimleri durdurma kararının Doğu Kudüs’ü de kapsamsı gerektiği ifade edildi.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLERİ

Haberin Devamı

 

Önümüzdeki hafta Washington’da yapılacak görüşmeler öncesi hazırlık toplantılarında Filistinliler yerleşimlerin durdurulması dışında bir formülü kabul etmediklerini açık bir dille ortaya koydu. Filistin Yönetimi 26 Eylül tarihinde 10 aylık moratoryumun bitişinden sonra bile ABD’nin Yeşil Hattın dışında inşaat yasağına verdiği desteği sürdürmesini umuyor.

 

Saeb Erekat liderliğindeki Filistinli müzakerecileriler ABD’lilere İsrailli hukukçuların hazırladığı bir raporu götürdü. Filistinliler bu belgenin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun iddialarının aksine hükümetin özel topraklarda inşaat yapımını yasaklama yetkisi olduğunu gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

 

Konuya yakın bir kaynak, Amerikalıların inşaatların durdurulması konusundaki tavrını değiştirmediğini belirtti. Kaynak, Beyaz Saray’ın Başbakan Yardımcısı Dan Meridor’un teklif ettiği “büyük sitelerde inşaata devam edelim, küçük yerlerde durduralım” teklifini kabul etmeye yanaşmadığını söyledi.

 

Planet'i Facebook'tan takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!