Doğu Anadolu donuyor

Güncelleme Tarihi:

Doğu Anadolu donuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 10:10

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan aşırı soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilerken, bölgede bugün kar yağışı bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 20, Ağrı'da eksi 10, Ardahan'da eksi 9, Kars'ta eksi 7, Iğdır'da 2 ve Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 4, Kars'ta eksi 3, Erzurum'da sıfır, Iğdır'da 3 ve Erzincan'da 5 derece olması bekleniyor.

Soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Buzlanma görülen kent merkezlerinde belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.

Yetkililer, çatılarda oluşan ve boyu 1 metreyi aşan buz sarkıtlarının, gündüz havanın ısınmasıyla düşme tehlikesine dikkati çekerek, çatı saçakları altından kaçınılması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün öğleden sonra kar yağışının görüleceğini bildirdi.

KARAYOLLARINDA BUZLANMA

Aralıklarla kar yağışının görüldüğü Ardahan'da karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, yapılan karla mücadele çalışmalarıyla birlikte bölgede ulaşıma kapalı karayolunun bulunmadığını belirterek, mevcut tüm yollarda da genişletme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Karayolları ekiplerinin yolda kalan araçlara da yardım ettiğini ifade eden Yıldırım, “Ekiplerimiz, karayollarında görülen buzlanmadan dolayı, yolda kalan veya kayan araçlara da yardım ediyor” dedi.

Öte yandan, kar yağışı ve soğuk hava ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkilerken, çocuklar karın tadını çıkarıyor. Ardahan kent merkezinde tatili de fırsat bilen çocuklar, pet şişe, leğen ve tahtalarla kaymanın keyfini yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!