Doğru: Dost elimizi uzatıyoruz elimizi havada bırakmasınlar

Güncelleme Tarihi:

Doğru: Dost elimizi uzatıyoruz elimizi havada bırakmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 21:17

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Genel Başkanı Gürsel Doğru, Tesco Kipa işverenini, Tez-Koop-İş ile toplu sözleşme masasına oturmaya davet ederek, “Tesco Kipa işverenine dost elimizi uzatıyoruz. Elimizi havada bırakmasınlar” dedi.

Doğru, sendikanın Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Tesco Kipa mağazası önünde düzenlediği basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Tesco Kipa işverenine buradan bir kez daha sendikamızla masaya oturma daveti yapıyoruz. Biz barış, kardeşlik ve huzurlu bir çalışma ortamı istiyoruz. Tesco Kipa işverenine dost elimizi uzatıyoruz. Elimizi havada bırakmasınlar. Eğer Tesco Kipa masaya oturmaz, toplu sözleşme yapmazsa, bundan sonraki eylemlerimiz basın açıklamalarından ibaret olmayacak. Eylemlerimiz tüketici kampanyasına dönüşerek sürecek. Halkımızın desteğini arkamıza alarak, tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi.
Tesco Kipa işçilerine toplu sözleşme yapılacağını ve başka bir yolu olmadığını ifade eden Doğru, dayanışma ile bu işi başaracaklarını ve işverenin kendileri ile bir gün mutlaka masaya oturacağını söyledi.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın demokrasiden bahsederek anayasa referandumunda “evet” oyu istediğine değinen Doğru, şunları kaydetti:
“Sayın Başbakan demokrasi nutukları atıyor, ama demokrasi burada. Örgütlenen işçi işten atılıyor mahkemede sürünüyor, toplu sözleşme yapamıyorsa sen 'anayasa demokratiktir oy verin' diyemezsin, işçiden 'evet' isteyemezsin. Onların demokratikleştirdiklerini iddia ettikleri anayasa, önümüze yeni engeller çıkartıyor. Bu kalabalığa bakın, bu yüzden referanduma 'hayır' diyeceğiz.”
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da Tesco Kipa işçilerinin sonuna kadar arkalarında olduklarını söyledi.
Bu mücadeleye kulak asmayan işvereni kınadıklarını bildiren Büyükkucak, “İşveren, işçisi adına Tez-Koop-İş Sendikası ile masaya oturana kadar bu eylemler ve toplantılar sürecek. Tesco Kipa işçisinin mücadelesi anayasal hakkını kullanana, toplu sözleşmeden yararlanana, kaderi işverenin iki dudağı arasına terk edilmeyene kadar sürecek. Onun için Tesco Kipa işçisinin verdiği mücadele, işçi sınıfı için örnek bir mücadele olacaktır” diye konuştu.
Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş da sendika olarak Tesco Kipa çalışanlarının yanında olduklarını ve işvereni kınadıklarını söyledi.
Çetintaş, referandumun da ülke için önemli olduğuna işaret ederek, değişikliklerin işçi ve sendikalardan yana olmadığını, işçinin sendikal haklarını budayan iktidarın bir kamuflaj yapma gayretinde olduğunu ileri sürdü.
Çetintaş,”Referandumu kimse göz ardı etmesin. Sendikal hakları budayan bir siyasi iktidarın düşüncesi ortada, ama kendisi bunu kamuflaj yapıyor. 1980 darbesi için hesap sorulacaksa bu hesabı işçi sınıfı sormalıdır. Bu hesap sorma işi değil, kendi düşüncelerini hayata geçirme planıdır” dedi.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı basın açıklamasına, Türk-İş'e bağlı sendikalar ile ÖDP, EMEP, CHP, İşçi Partisi ve ADD de destek verdi.
Konuşmaların ardından eyleme destek verenler olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!