Doğduğu gün çalındı

Güncelleme Tarihi:

Doğduğu gün çalındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doktor önlüklü kadın, ‘‘Kan tahlili yapacağız’’ diyerek annesinin kucağından aldığı bebekle kayboldu. Bebek hırsızının çete üyesi olabileceği iddia edildi.

ANTALYA Devlet Hastanesi'nde, önceki sabah 3 kilo 900 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getiren 23 yaşındaki ev kadını Havana Kayhan, aynı akşam bebeğini hırsızlara kaptırdı. Havana Kayhan'ın bebeği ile birlikte yattığı hastanenin ikinci katındaki Doğum Servisi'ne saat 19.00 sularında gelen doktor önlüklü bir kadın, genç anneye ‘‘Çocuktan tahlil için kan alacağız’’ dedi. Durumdan hiç şüphelenmeyen genç anne, uyumakta olan henüz birkaç saatlik minik kızını, esrarengiz kadına teslim etti.

Adı bile konmamıştı

Aradan yarım saat geçmesi üzeri-ne Havana Kayhan odasından çıkıp hemşirelere çocuğunun tahlilden ne zaman getirileceğini sorunca bebek hırsızlığı ortaya çıktı. Sabah dünyaya getirdiği çocuğunu akşam çaldıran anne Havana Kayhan sinir krizleri geçirdi. Yatıştırıcı iğneyle sakinleştirilebilen genç anne, ‘‘Kızımı daha yeterince kucaklayamamıştım. Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum’’ diye gözyaşı döktü. Polise giderek şikáyetçi olan müzisyen baba Ramazan Kayhan da, ‘‘Kızımızın adını Şerife Nur koymayı düşünüyorduk’’ dedi.

Polis alarma geçti

Olayın ortaya çıkmasıyla hastane polisi, tüm kapıları tutup giriş çıkış yapan bebekli kişileri tek tek kontrol etmeye başladı. Ancak bebeğin izine rastlanmadı. Hırsı-zın robot resmini çizen Antalya polisi otogarda eşkale uyan bir kadının Ankara'ya hareket eden otobüse bindiğini belirledi. Ancak Afyon’da durdurulan otobüste bebekli hiçbir kadın bulunamadı. Başhekim Mustafa Nalcı da ‘‘Bebeği çalan kişiler, hastaneyi ve tıbbi terimleri çok iyi biliyormuş. Bu bir çete işi olabilir’’ diyerek idari soruşturma başlattı.

Bu kadın aranıyor

OPERASYONLAR sürerken, polis bebeği çalan kadının robot resmini dağıttı. Bebek hırsızı, 24-25 yaşlarında, kıvırcık saçlı, kumral tenli, 1.60-1.65 boyunda, kahverengi gözlü, 54-55 kilo ağırlığında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!