Bakan CNN Türk canlı yayında açıkladı: Doğa Koleji'nde son durum ne?

Güncelleme Tarihi:

Bakan CNN Türk canlı yayında açıkladı: Doğa Kolejinde son durum ne
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2019 22:12

Doğa Koleji'nde öğretmenlerin iş bırakma eylemi ile başlayan krizle ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Kamuoyunun bir süredir gündeminde yer alan konuyla ilgili son olarak İTÜ Vakfı ile görüşmelerin tamamlandığı öğrenilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Peki, Doğa Koleji'nde son durum ne?

Haberin Devamı

Binlerce öğrencisi ile farkı düzeylerde eğitime devam eden Doğa Koleji'nde son günlerde hareketli dakikalar yaşanıyor. Aylardır ücretlerini alamayan öğretmenlerin ardından, öğrenci velileri de tepkilerini göstermeye başlamıştı. Son olarak kurumun satışı gündeme gelmişti. Peki, Doğa Koleji'nde son durum ne?

Doğa Koleji’nde yaşanan gelişmelerin ardından İTÜ Vakfı ile görüşmelerin dün tamamlandığı ve imzaların Milli Eğitim Bakanlığı’na kısa sürede gönderileceği öğrenildi. İşte, günlerdir kamuoyunu meşgul eden konua dair ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gündemde yer alan Doğa Koleji ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; 

Diyelim ki ben 3 ay önce bu kurumları bakanlık olarak kapattım. Burada 4000'den fazla öğretmen, 2000'den fazla idari personel var. Peki bu öğretmenlerimize yazık değil mi? Bunu kapatmak kolay, iki satırlık yazı.

Haberin Devamı

Öğrenci ile ilgili her türlü hazırlığım var ya ondan rahatım. Tüm özel sektörleri davet ettik. Dedik ki en kolay, en basit şartlarda benim bu okuldaki öğrencilerimi nereye, nasıl, hangi şartlarla yerleştiririz? Tüm bunları oturduk konuştuk ve çok net cevaplar aldık. Dediler ki 'Biz şu şu şartlarda bunu yapabiliriz. Bu ülkenin bir problemi. Özel öğretim sektörünün yara almasını isteriz. Destek veririz.' dediler.

 "MEB'İN BÖYLE BİR GÖREVİ YOK"

MEB, öğreninin eğitim hakkını savunmak zorundadır. Denilse ki 'yarın sabah tüm öğrenciler resmi okullara yerleşsin'. Biz buna hazırız zaten, her türlü tedbirimizi aldık. 'MEB burayı satın alsın' gibi bir derdimiz yok. MEB'in böyle bir görevi yok.

"ŞUAN ÇOK GÜÇLÜ BİR ÇÖZÜM VAR"

Eğer beklediysek öğretmenim zarar görmesin diye, bu süreçte acaba çözüm üretilebilir mi diye bekledik.

Şuanda çok güçlü bir çözüm var. Velilerimiz de kısmen rahatladı. Bu süreç de devam ediyor. Çok kısa bir süre içinde de bunun çözümü ortaya çıkar."

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberi şöyle;

Ümraniye’de Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nde toplanan taraflar önceki akşam 22.00 sıralarında anlaşmayı sağladı. Toplantıya Doğa Koleji adına Genel Müdür Ali Rıza Lüle, İTÜ Vakfı adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Vakıfbank ile Denizbank yetkilileri katıldı. Uzun süren görüşmeler sonucunda taraflar protokol anlaşması üzerinden tek tek inceleme yaparak, maddelerde prensip olarak anlaştı. Tarafların hukuk ve finans bölümlerinde yetkilendirdikleri kişiler de dün bir araya gelerek detaylı inceleme yaptı.

Haberin Devamı

İMZALANIR İMZALANMAZ ÖĞRETMENLERE MAAŞ

Satış sürecinin en kritik safhası atlatıldıktan sonraki süreç çok da uzun sürmeyecek gibi. Bunun için Doğa Koleji adına Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu bu kararı Yönetim Kurulu’na götürüp, onların onayını aldıktan sonra noterde devir sürecini başlatacak. Aynı işlemi İTÜ Vakfı adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca kendi yönetim kurulundan alış işlemi için karar çıkartacak. Her iki tarafın da yetkilendirdiği isimler bu süreci yürütecek. Anlaşmada kritik öneme sahip ön protokol anlaşması imzalanır imzalanmaz aylardır ücretlerini alamayan öğretmenlere maaşları verilecek. Taraflar bu konuda hemfikir.

BAKANLIK ONAYIYLA DEVİR TAMAMLANACAK

Haberin Devamı

Devir ve alış işlemleri için noter onayının ardından okulların kira sözleşmesi, çalışanların sözleşme örnekleri ve diğer belgelerle Milli Eğitim Bakanlığı’na gidilecek. Bakanlık onaylarsa devir işlemi gerçekleşmiş olacak. Bütün bu işlemlerin de önümüzdeki haftaya kadar tamamlanacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafların anlaşmasının ardından şimdi önlerine gelecek dosyayı hızla işleme koyup, öğretmen ve öğrencilere nefes aldıracak. Sürecin birkaç gün içinde bitmesi bekleniyor. Doğa Koleji’nin yaklaşık 70 bin öğrencisi bulunuyor.

İTÜ VAKFI: MÜZAKERE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İTÜ Vakfı ise dün öğleden sonra, “İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!