Dodi baba evinde

Güncelleme Tarihi:

Dodi baba evinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana ile geçirdiği kazada ölen ve Brookwood Mezarlığı'na gömülen Dodi el Fayed'in naaşı, babasının malikânesinin bahçesine nakledilecek.

Dodi el Fayed'in naaşı, Kıbrıslı Türk Ramadan Güney'e ait Londra yakınlarındaki Brookwood Mezarlığı'ndan alınarak babası Muhammed el Fayed'in Oxted'teki malikânesinin bahçesine gömülecek. Harrods Mağazası'nın yetkilileri, 17 Eylül'de Güney'e bir mektup göndererek nakil kararını bildirdiler. Gerekçe olarak Dodi'nin aile evine yakın olmasının istenmesi ve mezarın çingeneler tarafından ziyaret edilerek mezarlıkta ‘‘karnaval atmosferi’’ yaratılması gösterildi.

Söylentiler asılsız çıktı

Böylece Dodi'nin Prenses Diana'nın yanına gömüleceği yolundaki söylentiler de asılsız çıktı. Söylentiye göre, Diana'nın kaza sonrası Paris'te kaldırıldığı hastanede görevli bir hemşire, gizli olarak Muhammed el Fayed ile konuşmuştu. Hemşire, Diana'nın son sözlerinin ‘‘Beni Dodi'nin yanına gömün’’ olduğunu iddia etmişti. Ancak hastane yetkilileri, Diana'nın hastaneye geldiğinde şuurunu kaybetmiş olduğunu, böyle bir şey söylemiş olamayacağını, ayrıca ameliyat masasının etrafında bir hemşire olmadığını açıkladılar.

Güney 500 bin sterlinden oldu

Dodi'nin naaşının nakledilmesiyle, Ramadan Güney, mezar parası için anlaştığı, ancak henüz teslim almadığı 500 bin sterlini de (yaklaşık 142 milyar lira) alamayacak. Dodi'nin mezarını korumak için yaptığı masraflar karşılığında 60 bin sterlin (yaklaşık 17 milyar lira) isteyen Güney, Harrods yetkilileriyle pazarlık sonucunda mezarın açılıp nakil için izin kâğıtlarının imzalanması için 35 bin sterlinde (yaklaşık 10 milyar lira) anlaştı. Nakil işlemlerine başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!