Dodge, JOURNEY ile model sayısını 5’e çıkarıp hedefe aileleri koydu

Güncelleme Tarihi:

Dodge, JOURNEY ile model sayısını 5’e çıkarıp hedefe aileleri koydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Chrysler Grubu, bünyesindeki Dodge markasıyla Kuzey Amerika dışındaki pazarlarda sunduğu Avenger, Caliber, Nitro ve Viper SRT10 modellerine bir yenisini daha ekledi.

Dodge markasıyla aileleri de hedefleyen Chrysler Grubu, Dodge markasıyla Meksika’da ürettiği Journey modelini geliştirdi. Dodge Journey kaslı bir görünümünün yanı sıra 5+2 kişilik oturma düzeni ve iç mekandaki fonksiyonel tasarımıyla öne çıkıyor. Türkiye pazarına sadece 140 beygir gücündeki 2.0 litrelik turbo dizel motor ve çift debriyajlı 6 ileri otomatik şanzımanla bu yılın son çeyreğinde sunulması beklenen yeni modelin satış fiyatı ise 40 bin Euro civarında olacak.

Dodge’nin yeni modeli Journey’nin Avrupa lansmanı Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen bir organizasyonla gerçekleştirildi. Otoyaşam olarak yakından inceleme ve test etme şansı bulduğumuz Dodge ailesinin yeni üyesi güçlü ve kaslı bir dış tasarıma sahip. Bir 4X4 aracın görünümüyle bir minivanın işlevselliğini birleştiren Dodge Journey’nin rakipleri arasında Ford S-Max ve Chrysler Voyager gibi modeller yer alıyor. Artı biçimli krom ızgarasının merkezinde markanın simgesi ’koç kafası’ amblemi bulunurken, dörtlü halojen farlar aracın modern ön görünüme katkıda bulunuyor. Araca yandan bakıldığında ise işlenmiş jant kemerleri sportif bir hava veriyor. Arkada dikkat çeken tasarım özellikleri arasında ise tek parçalı, hafif arka kapısı, LED’li yüksek stop lambası ve aerodinamik özellikler sunan entegre spoyler yer alıyor.

BOL SAKLAMA GÖZÜ

Oldukça kullanışlı ve geniş bir iç mekana sahip olan Journey, özellikle çocuklu aileler için yeterli konfor sunmayı başarıyor. 5+2 oturma düzeninde stadyum tipi koltuklar sayesinde ikinci ve üçüncü koltuk sıralardaki tüm yolcuların yolu rahatlıkla görebiliyor. 90 derece açılabilen arka kapı da çocuk emniyet koltuklarının takılmasını ve opsiyonel olarak tercih edilebilen 5+2 koltuk sisteminde üçüncü sıradaki koltuklara erişimi kolaylaştırıyor. ’Flip’N Stow’ özelliğine sahip tümüyle katlanabilen ön koltuk, ek bagaj esnekliği sağlamak için tümüyle katlandığında koltuk minderinin altında bir bagaj bölmesi ile masa benzeri bir yüzey sağlıyor. Koltuk minderi, öne doğru katlanarak 273X222 milimetre boyutlarında bir saklama gözüne ulaşılıyor. Ayrıca, araçta birçok bardaklığa yanı sıra 12 adet 330 mililitrelik içecek kutusu, buz veya diğer eşyaların konulabileceği ön koltukların arkasında zemine yerleştirilmiş iki adet daha saklama bölmesi bulunmaktadır. Bu bölmeler kilitlenebilen kapaklara ve çıkarılıp yıkanabilir kaplamalara da sahip. 5+2 koltuklu araçlarda üçüncü sıra koltukların arkasında da gizli bir saklama bölmesi var.

ÇİFT DEBRİYAJLI OTOMATİK

2.4 litre ve 2.7 litrelik benzinli motorla seçenekleri bulunan Dodge Journey, Türkiye’ye sadece otomatik şanzımanla kombine edilmiş 2.0 litrelik turbo dizel motor seçeneğiyle ithal edilecek. 140 beygir güç ve 310 Nm tork üreten bu turbo dizel motor, çift debriyajlı otomatik şanzımanla birlikte kullanıldığında 100 kilometrede ortalama 7 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Geleneksel dört kademeli otomatik şanzımana kıyasla yüzde 6’ya varan bir yakıt tasarrufu sağlayan yeni çift debriyajlı şanzıman, daha çabuk hızlanma ve geliştirilmiş vites değişim kalitesi gibi artılar da sunuyor.

Güvenliğe de önem verilen Dodge Journey’de Elektronik Dengeleme Programı (ESP), Elektronik Devrilme Önleyici (ERM), üç koltuk sırasında da mevcut yan-perde hava yastıkları, ön koltuğa monte yan hava yastıkları, çok aşamalı ön sürücü ve yolcu hava yastıkları, dört tekerlekte diskli frenler ve Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) gibi özellikler standart olarak sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!