DNA KODU ÇÖZÜLÜYOR

Güncelleme Tarihi:

DNA KODU ÇÖZÜLÜYOR
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiltereli bir grup bilim adamı, insanın DNA kodunu tam olarak çözme aşamasında.
The Observer gazetesinde yer alan habere göre, bilim adamlarının insandaki DNA şifresini tam olarak çözmeleri söz konusu olursa, aralarında kanser ve şizofreninin de bulunduğu pek çok hastalığın tedavisi gündeme gelecek.
Bilim çevreleri, bu alandaki başarının son yıllardaki en büyük bilimsel devrimlerden birini oluşturduğuna işaret ederken, Cambridge’deki Santer Center’da çalışan İngiliz bilim adamlarına ABD’li ve Japon meslektaşlarının da yardımcı oldukları belirtiliyor.
Çalışmalarını sürdüren bilim adamlarının önümüzdeki ayın son günlerinde kromozom projesine son halini verebilmeyi umdukları, böylece 23 kromozomdan oluşan insandaki kromozom demetinin molekül haritasının tümüyle ortaya çıkmasının beklendiği belirtiliyor.
Santer Center Müdürü John Sulston, insanın genetik haritasının tümüyle çözümlenmesinin dünyanın güneşin etrafında döndüğünün anlaşılması kadar önemli bir buluş olduğunu bildirdi.
Bilim çevreleri, insanın genetik yapısının tümüyle deşifre edilmesinin önümüzdeki yüzyılın ilaç sanayiindeki gelişmelerin anahtarını oluştaracağına dikkati çekiyor.
İnsanın genetik haritasının tümüyle çözülmesini hedefleyen İngiltere’deki araştırmaların mali portesi 2 milyar sterlin olarak açıklanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!