Diyarbakırspor'un başına geç

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırsporun başına geç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2001 00:00


Turan YILMAZ / ANKARA
Haberin Devamı

Bu yıl ‘süper lig’ statüsünde oynanacak Türkiye 1'inci Futbol Ligi'ne yükselen Diyarbakırspor'dan, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin'e, ‘‘Kulübün başına geç’’ teklifi geldi.

Çetin, Diyarbakırspor yönetiminden gelen bu öneriyi doğrulayarak, ‘‘Bir ağabeylik yap, başımıza geç, diyorlar’’ dedi. Çetin, ‘‘Geçecek misiniz?’’ sorusuna ise bu konuda açık kapı bırakacak şekilde, ‘‘Bakacağız’’ yanıtını verdi. Çetin, Diyarbakırspor'a her konuda ‘yardımcı olmaya çalışacağını’ da söyledi.

Futbol kulislerinde adı bir ara, fanatiklik ölçülerinde taraftarı olduğu Beşiktaş'ın başkanlığı için de geçen Çetin, Diyarbakırlı hemşehrilerinden gelen bu sürpriz öneri karşısında Beşiktaş ile Diyarbakırspor arasında sıkıştı. Çetin'e Diyarbakırspor'dan gelen bu sürpriz teklif, Devlet Konukevi'nde dün Dışişleri şehitleri için yapılan madalya töreninde ortaya çıktı. Çetin, törenin ardından verilen resepsiyonda MGK Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk ile sohbet ederken, Diyarbakırspor'un önerisinden söz etti. Orgeneral Asparuk da, Çetin'e, Beşiktaşlılığını anımsatarak, siyah-beyaz kulübün bu yıl satışa çıkardığı oyunculardan bazılarının Diyarbakırspor'a kazandırılabileceğini söyledi. Çetin de, ‘‘O iş kolay, keşke iş sadece buna kalsa’’ diye yanıt verdi.

Üçü bir yerde

Devlet Övünç Madalyası törenine ‘eski dışişleri bakanları’ sıfatıyla SHP'nin eski genel başkanları Erdal İnönü, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin de katıldı. Üç eski genel başkan biraraya gelince, espriler de birbirini kovaladı. İnönü ve Çetin, gazetecilerin parti kurma çalışmaları konusundaki sorularını yanıtsız bırakırken, Karayalçın, yeni parti kurma çalışmalarının yapıldığını söyledi. Karayalçın, ‘‘Sayın İnönü'nün çalışmaları var. Kendisi burada olduğuna göre ona sormanızda yarar var. Ben onun adına bir şeyler söylemeyeyim’’ dedi. Karayalçın, ‘‘Hikmet Bey de sizinle beraber mi?’’ sorusuna ise ‘‘Hep birlikteyiz işte, gördüğünüz gibi biraradayız’’ yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!