Diyarbakır'ın oy pusulası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırın oy pusulası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 14:17

Diyarbakır'da 31 bağımsız aday ve 11 siyasi partinin yarışacağı 22 Temmuz seçimlerinde kullanılacak oy pusulası belli oldu.

Haberin Devamı

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Adaylarını Destekleme Seçim Koordinasyon Üyesi Zeynel Bağır, yaptığı açıklamada, oy pusulasının eninin 168 mm (16.8 cm), boyunun ise 64 mm (6.4 cm) olduğunu kaydetti.

Oy pusulasının bekledikleri gibi karmaşık olmadığını vurgulayan Bağır, Diyarbakır seçmeninin bilinçli olduğunu, seçimde sorun yaşanmayacağını kaydetti.

DTP 300 BİN OY PUSULASI ÖRNEĞİ BASACAK

Bastıracakları 300 bin oy pusulasını ev ev gezerek seçmenlere dağıtacaklarını dile getiren Bağır, seçmenlere DTP'li bağımsız adayların kaçıncı sırada olduğunu anlatacaklarını kaydetti.

Geçmiş yıllardaki seçimlere bakıldığında, geçerli oy kullanımının Diyarbakır’da Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu vurgulayan Bağır, buna rağmen, seçmenlerini bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Oy pusulasında, bağımsız aday Selahattin Demirtaş’ın, siyasi partilerin yanında en üstte 4. sırada, Aysel Tuğluk’un en altta 5. sırada, Akın Birdal’ın en altta 9. sırada, Gülten Kışanak’ın ise yine en altta sondan 2. sırada yer aldığını açıklayan Bağır, Diyarbakır'da özellikle yaşlılardaki okuma yazma oranının düşüklüğünü hesaba katarak, seçim bölgelerinde oy pusulası örneği üzerinden çalışma yürüteceklerini belirtti.

Her bir aday için 75 bin oy pusulası örneği basılarak seçmene dağıtılacağını bildiren Bağır, bu önrekler üzerinden seçmene nereye mühür basılacağının anlatılacağını kaydetti.

PUSULA DTP BİNASINA DA ASILDI

Oy pusulaların dev örnekleri de DTP Diyarbakır İl binasına asıldı. Parti binasında yer alan seçmenler, seçim pusulasında oy verecekleri adayın yerini bulmaya çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!