Diyarbakır'daki örnekler negatif çıktı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdaki örnekler negatif çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 13:32

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, kuş gribi şüphesiyle hastanede tedavi altında tutulanların, Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderilen kan örneklerinden 6'sının negatif geldiğini, 2 hastanın da taburcu edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Arıkan, Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın Çermik İlçesi ile Bitlis'ten kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 19 hastanın durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, “Tedavileri süren hastalardan alınarak Ankara'ya gönderilen kan örneklerinden bazılarının sonuçları geldi. 6 hastamızın kan örnekleri negatif geldi, 2 hastamız da taburcu edildi. Diğerlerinin sonuçlarını bekliyoruz. Tedavileri süren hastaların durumları iyi” dedi.

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak da kent genelinde bildirilen kanatlı hayvan ölümlerini yerinde inceleyerek, laboratuvarlarındaki ilk tahlillerin ardından hayvanların kesin ölüm nedenini belirlemek için Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderdiklerini belirtti.

Günde yaklaşık 50 ihbar aldıklarını, aldıkları bütün ihbarları büyük bir titizlikle değerlendirdiklerini ifade eden Sadak, ”Vatandaştan gelen bütün ihbarları değerlendiriyoruz. Şimdiye kadar tahlil için Elazığ'a 113 hayvan gönderdik. Diyarbakır'da kuş gribi vakası şu ana kadar tespit edilmedi. Görevimizin başındayız. başındayız. En küçük ihbarı bile değerlendiriyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!